Манчестър Юнайтед надхитри Норич и го победи с 1:0 като гост в среща от 19-ия кръг на английската Висша лига, която се състоя на стадион "Кероу Роуд".

Домакините бяха по-добрият отбор през първото полувреме, но пропуснаха няколко положения за гол, като добри изяви имаше вратарят на шампионите Давид Де Хеа.

В началото на втората част влезлият като резерва Дани Уелбек вкара единствения гол в срещата, след груба грешка в защитата на Норич и получилия се щастлив рикошет.

До края на срещата Норич се опита да потърси изравнителен гол, но „канарчетата” нямаха ясна идея как да превземат крепостта пред Де Хеа. Така Юнайтед изкова трите точки, без да блести с нещо особено в днешния двубой.

Победата изстреля Манчестър Юнайтед на шеста позиция в класирането, с актив от 34 пункта. Норич е 14-ти, с 19 точки на сметката си.


Гостите започнаха доста по-ентусиазирано и в началните минути играта се водеше предимно в половината на домакините. Шинджи Кагава опита прострелно центриране отляво, но вратарят Руди внимаваше и боксира.

„Червените дяволи” контролираха  играта, разигравайки чрез поредица от къси подавания около центъра на игрището. Гостуващият тим не можеше да пробие дефанзивния вал на своя опонент, но и рядко губеше инициативата, достигайки 75% владеене на топката.

След четвърт час игра пред Норич се откри първата голова възможност. Снодграс изведе хитро Ръсел Мартин в наказателното поле и неговият удар с левия крак бе спасен от Де Хеа. Хулахан опита добавка от границата на малкия пеналт, но не успя да засече добре и спечели само корнер. Снаряд на Снодграс прелетя далеч от целта.

В средата на първото полувреме Юнайтед се пропука отново в лявата зона на защитата си, допускайки центриране към точката на дузпата. Гари Хупър шутира от движение, но право в ръцете на Давид Де Хеа. После Снодграс навърза трима бранители, обърна се и стреля, но все още не бе настроил мерника си.

Двата отбора смениха своите роли и английският шампион бе този, който трябваше да се отбранява в собственото си наказателно поле в рамките на няколко минути. Снодграс бе един от най-активните, като той опитваше остри центрирания, предимно отдясно. Хулахан отправи точен, но слаб шут в ръцете на Де Хеа, пробвайки късмета си от трийсетина метра.

Нейтън Редмънд развинти четирима футболисти на съперника по лявото крило и центрира почти от аутлинията, но Смолинг подложи крака си. След изпълнението на корнера Басонг нанесе удар с глава, но Де Хеа бе на мястото си. На отсрещната врата Карик завърши многоходова акция с шут в горните редове на трибуните.

„Канарчетата” продължиха да нападат и този път дойде редът на Хулахан да опита силен изстрел. На пътя на топката застана Джони Евънс, спасил почти сигурно попадение.

В последната минута на първата част Хавиер Ернандес стреля след завъртане в ръцете на Руди, след като мексиканецът бе изведен в наказателното поле от Йънг. В добавеното време на първото полувреме Снодграс отново би покрай вратата.

След подновяването на играта в състава на гостите се появи Дани Уелбек, който замени Райън Гигс. Ашли Йънг слаломира между трима съперникови футболисти и отправи тежък удар, минал на половин метър над напречната греда. На отсрещната врата Редмънд шутира покрай дясната греда.

В 57-та минута Манчестър Юнайтед стигна до изключително щастливо откриване на резултата. Бенет се опита да изчисти с всичка сила, но топката рикошира в тялото на Уелбек, който излезе сам срещу Руди. Нападателят финтира стража на домакините и мушна топката в опразнената врата.

После Хавиер Ернандес бе намерен с перфектен пас от дълбочина и мексиканският нападател отправи точен удар в долния ляв ъгъл, но Руди се хвърли и успя да спаси. Норич веднага контраатакува, но топовният изстрел на Редмънд намери тялото на бранител в червена фланелка.

Домакините се опитаха да потърсят изравнително попадение, но нямаха ясна идея как да преодолеят добре подредената защита на „червените дяволи”. Изсипаните топки в наказателното поле на Юнайтед ставаха лесна плячка за дефанзивния вал на шампионите. Влезлият като резерва Мърфи опита късмета си с техничен удар, който профуча покрай дясната греда.

До края на редовното време не се случи нищо интересно и Манчестър Юнайтед си тръгна с трите точки.

 

Норич – Манчестър Юнайтед  0:1

0:1  Дани Уелбек – 57’

 

Норич:  Руди, Бенет, Басонг, Мартин, Олсон, Фер, Снодграс (Мърфи – 80’), Джонсън, Хулахан (Елмандер - 89'), Хупър (Ван Волфсвинкел – 68’), Редмънд

Юнайтед:  Де Хеа, Видич, Евънс, Смолинг, Евра, Карик, Клевърли, Гигс (Уелбек – 46’), Йънг, Кагава (Янузай – 69’), Ернандес (Флетчър – 87’)