Манчестър Юнайтед разочарова за пореден път през този сезон феновете на своя стадион "Олд Трафорд" след като загуби с 1:2 от Суонзи и отпадна от турнира за Купата на Англия.

Гостите спечелиха победата с драматичен гол в 90-та минута на Вилфред Бони. До него обаче се стигна след като малко по-рано влезлият като резерва Фабио си изкара ненужен червен картон с безумно влизане срещу съперник.

Преди това "Червените дяволи" имаха инициативата. Те имаха малшанса да допуснат ранен гол в 11-та минута, когато Уейн Раутлидж откри резултата с техничен прехвърлящ удар над Андрес Линдегар. Почти веднага обаче Хавиер Ернандес изравни с хубав удар от воле след центриране на Алекс Бютнер.

Също както и срещу Тотнъм тимът на Дейвид Мойс доминираше, но така и не създаде чисти голови положения и накрая това му костваше загубата. Това бе 5-та домакинска загуба за Манчестър Юнайтед през този сезон, докато Суонзи от своя страна спечели първа победа на "Олд Трафорд" в историята си.



Манчестър започна по-активно и в петата минута домакините имаха чудесна контраатака, при която Ернандес имаше много пространство отдясно, но накрая не можа да преодолее последния защитник пред себе си.

В 11-та минута отново мексиканецът пропусна страхотна възможност. Дани Уелбек и Шинджи Кагава комбинираха много добре в наказателното поле и топката дойде към непокрития на пет метра пред вратата Ернандес, но той буквално не уцели топката.

И само минута по-късно "Червените дяволи" бяха наказани. Уейн Раутлидж се впусна на скорост и получи хубав извеждащ пас в коридор между двама защитника. Андрес Линдегар излезе да го пресрещне, но халфът на Суонзи го прехвърли с висок параболичен удар и прати топката в мрежата.

Домакините обаче отговориха много бързо и изравниха резултата в 15-та минута. Алекс Бютнер центрира силно пред вратата, където Чико изпусна Ернандес и мексиканецът отблизо засече от воле в мрежата.

Две минути по-късно Юнайтед имаше друга хубава атака, при която Уелбек овладя центриране в наказателното поле и поднесе към Валенсия, но той стреля над вратата.

Постепенно играта се успокои, макар Юнайтед да имаше териториално преимущество. Суонзи спечели пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле, но Джонджо Шелви стреля силно в стената. Домакините също имаха пряк свободен удар пред пеналта и Бютнер стреля покрай стената, но право в ръцете на Тремел.

В самия край на полувремето Манчестър имаше прекрасна възможност да излезе напред в резултата. Джони Еванс даде фантастичен 40-метров пас зад защитата и изведе Ернандес сам срещу вратаря, но мексиканецът засече много неточно от воле.

В първите минути на второто полувреме Суонзи започна позитивно, но бързо Юнайтед взе инициативата. Много активен бе Бютнер по крилото, който на няколко пъти отправи остри центрирания в наказателното поле, но не намери съотборник.

При една ситуация Крис Смолинг навлезе в пеналта и след като бе дръпнат леко за фланелката от защитник падна на земята, искайки дузпа. Съдията Майк Дийн обаче отказа да свири нарушение за толкова лека интервенция.

Натискът на "Червените дяволи" обаче не водеше до чисти голови положения и макар често да се стигаше до напрежение пред наказателното поле на Суонзи, нямаше удари към вратата.

Дейвид Мойс опита да промени нещо с няколко смени. Той пусна в игра първо Аднан Янузай, а после и Фабио. И това много бързо даде резултат, но не такъв, какъвто мениджърът на Юнайтед искаше. Само три минути след влизането си в игра бразилският защитник на Юнайтед направи безумно влизане с бутоните напред срещу Каняс и след като се видя, че няма да достигне топката имаше достатъчно време да си свие крака, но вместо това заби бутоните си в крака на испанеца. Майк Дийн нямаше нужда да се колебае и показа директен червен картон на Фабио.

И гостите можеха много бързо да се възползват от численото си преимущество. Раутлидж надбяга Флетчър по крилото и центрира пред вратата, Бони продължи топката към непокрития Де Гузман, но той не можа да реагира и да засече от близко разстояние.

Суонзи продължи да натиска и точно в последната минута стигна до решителния втори гол. Отново Раутлидж надбяга Флетчър отляво и центрира пред вратата, където Бони с много остър и точен удар с глава забоде топката под напречната греда.

В даденото от съдията допълнително време Бони имаше възможност да вкара и трети гол. При контраатака той бе изведен на стрелкова позиция отдясно в наказателното поле, но силният му удар разтърси мрежата от външната страна.


Манчестър Юнайтед - Суонзи 1:2

0:1 Раутлидж 12
1:1 Ернандес 15
1:2 Бони 90

Червен картон: Фабио 79

Манчестър Юнайтед: Линдегард, Смолинг, Еванс, Фърдинанд (76 Фабио), Бютнер, Флетчър, Клевърли, Кагава, Валенсия (63 Янузай), Уелбек, Ернандес

Суонзи: Тремел, Тиендали, Амат, Чико, Тейлър, Бритън, Де Гузман (85 Васкес), Шелви (64 Каняс), Посуело, Раутлидж, Бони