Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от три поредни загуби като победи с 2:0 Суонзи в мач от 21-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

След равностойно първо полувреме домакините рязко вдигнаха оборотите след почивката и откриха в самото начало на второто полувреме с гол на Антонио Валенсия.  В 58-та минута Дани Уелбек вкара втори гол и сложи точка на спора.

"Червените дяволи" категорично надиграха своя съперник и можеха да победят с още по-голям резултат, ако не бяха няколкото невероятни пропуска на Уелбек, Крис Смолинг и Шинджи Кагава. Аднан Янузай пък удари гредата след удар от фаул.

Така или иначе това се оказа без значение и Юнайтед спечели трите точки. Тимът обаче остава на 7-мо място, на две точки зад шестия Ливърпул и на 9 точки от лидера Челси.



Суонзи започна мача добре и в 5-та минута Джонджо Шелви отправи удар от петнайсетина метра, но право в Давид Де Хеа. Юнайтед отговори с опасно центриране в наказателното поле от фаул, но след кратко разбъркване топката бе изчистена.

В 10-та минута домакините имаха опасна атака, при която бе извършено нарушение на границата на наказателното поле и първоначално съдията опита да даде авантаж и опасен удар на Валенсия бе спасен от вратаря. В този момент реферът отсъди нарушението и Аднан Янузай застана зад топката. Той стреля перфектно над стената, но топката тресна напречната греда.

Малко след това червените имаха нов фаул на удобна позиция за центриране и защитата на гостите бе прехвърлена, но на втората греда играч в червено не успя да стигне до топката.

Юнайтед бе натиснал, но Суонзи се възползва от това и организира опасна контраатака. Джонджо Шелви даде чудесен пас в коридор за Уейн Раутлидж в наказателното поле, но той не си я поведе добре и така пропусна да излезе на чиста стрелкова позиция.

Това сякаш стресна тима на Дейвид Мойс и той спря да атакува толкова остро. Така Суонзи наложи своя стил на игра и до средата на полувремето притежанието на топката бе 67 срещу 33 процента в полза на гостите.

Въпреки че бе дал инициативата на съперника, Юнайтед бе отборът, който създаваше по-смислените атаки. Патрис Евра нанесе диагонален удар, който не затрудни много Тремел. След това Кагава получи прехвърлящ пас отляво на наказателното поле, но след това подаването му пред вратата бе много слабо и защитник изчисти. При трета атака пък Валенсия свали топката към Флетчър пред наказателното поле, но той стреля силно над вратата.

В 36-та минута Юнайтед пропусна стопроцентово положение. Домакините организираха прекрасна атака скоростна атака с бързи подавани, Рафаел поднесе към непокрития в наказателното поле Уелбек, но той от точката на дузпата стреля покрай вратата.

Второто полувреме започна перфектно за "Червените дяволи", които откриха резултата. Янузай показа серия от финтове по крилото и центрира силно към втората греда. Там непокритият Рафаел стреля отблизо с глава и макар Тремел да направи чудесно спасяване с една ръка, стоящият наблизо Валенсия направи добавка на празна мрежа.

Малко по-късно Евра бе изведен отляво в наказателното поле и пусна опасно центриране по земя пред вратата, но защитник изчисти под носа на Уелбек. След две минути домакините имаха опасна контраатака, но Кагава се полакоми да стреля от границата на наказателното поле, вместо да поднесе на непокрития встрани Уелбек.

Доминацията на Юнайтед продължи и в 58-та минута съвсем заслужено падна втори гол. Центриране в наказателното поле не бе изчистено добре от защитата на Суонзи, пред наказателното поле Евра се пребори за спорната топка и ритна в посока към вратата. Ударът бе слаб и неточен, но Уелбек отклони топката и тя влезе точно до гредата, неспасяемо за Тремел.

Едва в средата на полувремето Суонзи опита да застраши вратата на Де Хеа, но силният удар на Посуело от двайсетина метра профуча над напречната греда.

В 66-та минута Крис Смолинг направи още по-невероятен пропуск от този на Уелбек през първото полувреме. Кагава бе изведен отляво на наказателното поле и даде чудесно центриране към втората греда, където Смолинг бе непокрит. Той бе само на три  метра пред вратата и имаше празна мрежа пред себе си, но засече неточно над вратата.

В 70-та минута Суонзи имаше най-доброто си положение за гол. Амат получи точно центриране между няколко защитника в наказателното поле, но от отлична позиция стреля много слабо с глава и Де Хеа спаси.

Уелсците бяха пренесли играта в половината на съперника, но Юнайтед от своя страна продължи да прави невероятни пропуски. Четвърт час преди края домакините организираха скоростна контраатака, Рафаел поднесе встрани за Кагава пред наказателното поле и той финтира последния защитник пред себе си, след това стреля и покрай вратаря, но върнал се защитник изби от голлинията.

В 84-та минута Суонзи можеше да се върне в мача, след като домакините позволиха много леко Алваро Васкес да получи извеждащ пас, но в наказателното поле той се засуети преди да стреля и завърнал се защитник го блокира.

Манчестър Юнайтед - Суонзи 2:0

1:0 Валенсия 46
2:0 Уелбек 58

Манчестър: Де Хеа, Рафаел, Смолинг, Видич, Евра (79 Бютнер), Карик, Флетчър, Кагава, Валенсия, Янузай, Уелбек (86 Ернандес)

Суонзи: Тремел, Ранхел, Амат, Уилямс, Дейвис, Бритон, Каняс (16 Чико), Шелви (63 Алваро), Посуело, Раутлидж, Бони