От Челси са готови да продадат испанския полузащитник Хуан Мата на настоящия шампион Манчестър Юнайтед, но само ако ръководството на "Червените дяволи" извади сумата от 40 милиона паунда, пише "Дейли Меил".

Отборът на Дейвид Мойс е здраво закъсал и титлата вече изглежда мираж, а ако тимът не започне да се представя по-убедително, тогава може и да не влезе дори в челната четворка.

Испанският национал пък се намира в немилост, в лондонския клуб, след пристигането на Жозе Моуриньо и ролята му в отбора през този сезон е по-скоро периферна.

Смята се, че Дейвид Мойс е готов да отправи оферта към Челси за испанеца.

Според последни информации обаче има вариант и евентуална сделка между двата тима да се усложни, тъй като от Челси искат да привлекат Уейн Руни в редиците си, а Юнайтед не иска да чуе и за неговата продажба.

От Юнайтед имат огромно желание да вземат испанеца, а Мойс няма изобщо да пести пари за трансфери, тъй като ситуацията в отбора му е плачебна и през този сезон Юнайтед изглежда по-скоро като "разграден двор", отколкото като настоящ шампион на Англия.

Самият Мата пък сериозно се опасява, че ако не заиграе редовно това може да повлияе на мястото му в националния тим на Испания за Мондиала и да не бъде повикан от Висенте Дел Боске, а към днешна дата място сред титулярите в Челси изглежда мираж при Моуриньо.