Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Хуан Мата заяви, че тимът ще се бори за спечелване на титлата още през този сезон.

"Червените дяволи" изостават на внушителните 14 точки от лидера Арсенал, както и на 13 и 12 от Манчестър Сити и Челси. Това прави защитата на титлата изключително трудна, но Мата смята, че отборът има характера да го направи.

"Това, което харесвам най-много в този клуб е характерът. Ще бъде много трудно да се завърнем на първо мяст, но този клуб може да го направи", коментира Мата на първата си официална пресконференция.

"Те се борят до край и това е представата, която имам за тях. Те винаги се опитват да спечелят титли. Борят се до край и се завръщат от трудни позиции".

"Това е масивен клуб. Комплексът, феновете и клуба - всичко е масивно и се радвам да съм тук. Това е клубът, който е спечелил най-много титли в историята на Висшата Лига. Мисля, че ще е страхотно".

"Дойдох тук, защото искам да покажа футбола, който имам в мен. Мисля, че отборът е добър, съставът е добър. През този сезон те имаха някои моменти, в които нямаха късмет. Надявам се от този момент до края на сезона да спечелим колкото се може повече мачове".

"Обичам напрежението. Хубаво е да се опиташ да се подобриш, когато има напрежение. Хората очакват големи неща от мен, но аз чакам с нетърпение да направя феновете щастливи".

"Този трансфер бе много важен за амбициите ми за световното първенство. Много е трудно да влезеш в националния отбор на Испания. Това е страхотен шанс да продължа да играя и да покажа на националния селекционер къде искам да бъда".

"Знам, че номер 7 е емблематичен номер за този клуб и говорих с Дейвид Мойс. Но ние решихме, че ще нося номер 8. Мисля, че това е страхотен номер".

"Нямам търпение да играя заедно с Уейн Руни. Той е един от най-добрите играчи в историята на тази страна. Той може да вкарва, да асистира и да идва в полузащита и да печели топки. Той е невероятен играч".

"Давид Де Хеа ми пращаше съобщения постоянно в последните дни и ме питаше "Кога идваш, кога кацаш. С хеликоптер ли ще дойдеш или с колело".

"Вече съм тук и съм много щастлив, особено с Давид, защото той е много добър приятел, невероятен вратар и страхотен човек.  Той е много важен за моето идване тук".