Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Хуан Мата бе  много развълнуван от емоционалния си дебют за отбора.

Испанецът започна като титуляр при победата с 2:0 срещу Кардиф. Той получи бурни овации от публиката на "Олд Трафорд" преди, по време на мача и при смяната си към края.

"Изключително съм благодарен. От първата минута, през загрявката феновете бяха изключителни към мен. Атмосферата бе невероятна. Ще се опитам да върна тази увереност с играта си на терена", коментира след мача испанецът.

"Това бе много специален ден за мен. Първият ми мач, дебютът ми, с победа. Беше перфектно. Много се насладих".

"Мина доста време откакто играх за последно, беше на 1 януари. Миналата седмица не тренирах много, защото очаквах трансфера. Много съм щастлив да започна като титуляр".

"Това, което обичам най-много е да играя. Така че тези минути на терена са много важни за мен. Сега ще тренирам и ще чакам с нетърпение да играя през уикенда".

"Опитах да давам пасове на крилата или на нападателите и накрая вкарахме два гола. Най-важното е, че победихме и се чувствам комфортно с новите си съотборници".

"Ранният гол на Робин показва колко е добър той. И Уейн също. Говорим за двама от най-добрите нападатели на света. Ще е невероятно да играя с тях".

Запитан какво ще запомни най-силно от дебютния си мач, Мата отговори:

"Когато напусках терена и публиката ме аплодираше. Това е нещо, което никога няма да забравя".