Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс отсече, че Неманя Видич ще остане капитан на отбора до края на сезона и обяви, че вярва изцяло в професионализма на сърбина и е сигурен, че докато той е на "Олд Трафорд" ще дава всичко от себе си.

Опитният бранител обяви днес официално, че след края на кампанията ще напусне "Олд Трафорд" и няма да подписва нов договор с отбора, като отсече, че ще премине в друг отбор от следващия сезон. Оказа се обаче, е решението на сърбина не е на 100 процента само негово и Мойс също е наклонил везните Вида да преобмисли бъдещето си.

"Няма да отнема капитанската лента на Видич", заяви Мойс пред официалния сайт на Юнайтед, като допълни, че всички знаят какъв човек е сърбина и какви качества има.

"Той е велик лидер на този отбор и служи на клуба много добре. Очаквам това нещо да продължи така до края на сезона".

"Мисля, че хората са нясно, че имам някои неща в главата, които искам да направя за в бъдеще, но не мога да направя всичко за една нощ".

"Това обаче не бе причината за това, че Видич ще напусне. Това бе решение, което ние взехме съвместно, тъй като Неманя просто усети, че е настъпил точния момент за него".

"Аз смятам, че това е правилно решение, както за самия футболист, така и за Манчестър Юнайтед. Това бе едно решение, което взехме съвместно".

"Това, което сме говорили с него, ще остане между нас си, но Видич е брилянтен капитан на Манчестър Юнайтед и служител на клуба. Той е капитан и ще остане такъв до края на сезона. Видич е страхотен играч за нашия отбор и ще продължим да разчитаме на него до края на сезона", завърши мениджърът на Юнайтед.