С драматичен гол на Дарън Бент в 94-та минута Фулъм измъкна равенство 2:2 като гост на Манчестър Юнайтед в мач от 25-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

С това "Котиджърс" вцепени "Червените дяволи", които преди това бяха в екстаз от също толкова драматичния обрат, който бяха направили. Те губеха с 0:1 до 78-та минута, но обърнаха резултата с два гола в рамките на само 80 секунди.

Фулъм откри резултата още в 17-та минута чрез Стив Сидуел, а малко по-късно пропуснаха да вкарат втори гол след страхотна контраатака.

"Червените дяволи" имаха тотално териториално превъзходство и бяха натикали съперника в собственото му наказателно поле. Домакините обаче сипеха центриране след центриране, без това да води до нещо.

Така бе обаче до 78-та минута, когато след поредното разбъркване в наказателното поле удар на Хуан Мата бе засечен отблизо в мрежата от Робин ван Перси. Минута по-късно пък изстрел на Карик извън наказателното поле рикошира в защитник и излъга вратаря.

След равенството тимът на Дейвид Мойс се отдалечи вече на 9 точки от 4-тия Ливърпул. Фулъм пък остава твърдо на последно място и вече е на 4 точки от спасителната зона.

 


Мачът очаквано започна с по-активна игра от домакините, но без да се усеща особена острота. В 10-та минута Флетчър даде хубав пас към Ван Перси в наказателното поле, но той се забави с обработването на топката и бе блокиран от защитник точно преди да стреля. Малко след това отново холандецът получи центриране в наказателното поле и малко не му достигна, за да изпревари вратаря и да засече с глава.

Юнайтед имаше сериозно териториално превъзходство, но това не водеше до кой знае какви опасности, а гостите се защитаваха спокойно. В 17-та минута Фулъм откри от първото си положение за гол. Люис Холтби задържа топката в половината на съперника, видя включилия се в наказателното поле Стив Сидуел и му даде прекрасен параболичен пас, след което халфът от въздуха засече топката в мрежата.

Манчестър можеше да изравни в 21-та минута, когато Ван Перси получи точно центриране на втората греда, но на два метра от вратата стреля ужасно неточно от воле. При тази ситуация ъгълът наистина бе малък, но въпреки това холандецът бе изключително близо до вратата и трябваше поне да я уцели.

Малко по-късно Карик показа как трябва да се стреля от воле. Той намери много добре от въздуха избита топка пред наказателното поле, но изстрелът профуча покрай вратата.

В 38-та минута Фулъм пропусна страхотна възможност да поведе с 2:0. Танкович започна много опасна контраатака след корнер пред вратата на Фулъм и пробяга почти целия терен, пред наказателното поле чукна встрани за абсолютно непокрития Киерън Ричардсън, но той сам срещу вратаря нанесе ужасно лош удар.

Юнайтед можеше да се възползва почти веднага и да изравни. Първо Карик изпревари съперник за топката на границата на наказателното поле, след това финтира втори съперник и стреля опасно от десетина метра. Стекеленбург спаси, но топката попадна във Ван Перси, но и той не можа да намери пролука в стената от играчи пред вратата. След центрирането от получилия се корнер Неманя Видич засече остро с глава, но право в ръцете на Стекеленбург.

До края на полувремето статистиката показваше впечатляващите 46 центрирания пред вратата на Фулъм, но това не донесе до почти никакви опасности за гол.

След почивката натискът на "Червените дяволи" се увеличи. Първо Ван Перси отправи опасно центриране по земя пред вратата, но нямаше кой да засече на празна мрежа. След това Мата улови избита топка пред вратата и поднесе встрани за Руни, който веднага нанесе удар от непосредствена близост, но Стекеленбург направи страхотно спасяване с една ръка под гредата.

В 55-та минута стражът на Фулъм направи ново страхотно спасяване след удар от упор с глава на Рафаел, но впоследствие се оказа, че е имало засада. Малко след това домакините имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Бърн в наказателното поле, но това със сигурност бе неволно, а и атаката не бе опасна и вероятно затова съдията замълча.

Дейвид Мойс опита да реагира, като пусна в игра Аднан Янузай на мястото на Ашли Йънг. Малко по-късно се появиха Антонио Валенсия и Хавиер Ернандес. Играта на Юнайтед обаче продължи да бъде една и съща - поредица от центрирания, които не водеха до опасни удари.

Фулъм обаче се бе прибрал почти изцяло в наказателното си поле и непрекъснато позволяваше да се стига до разбърквания пред вратата. Така при поредното от тях в 78-та минута падна изравнителен гол. Центриране по земя не бе пресечено и стигна до Хуан Мата. Неговият удар от непосредствена близост бе избит от защитник, но след това отново испанецът я улови, отправи лек удар и пред вратата Ван Перси чукна от един метър в мрежата.

И само минута по-късно се стигна до пълен обрат. След ново центриране пред вратата топката бе избита пред наказателното поле към Майкъл Карик, той отправи удар и след рикошет в защитник топката излъга Стекеленбург и влезе в мрежата.

Този гол логично успокои играта на домакините. Те започнаха да разиграват по-уверено и в атаките им имаше малко повече разнообразие. Хуан Мата нанесе много опасен удар от петнайсетина метра, като топката почти облиза страничната греда от външната страна.

Срещата вървеше към спокоен завършек, като Фулъм рядко успяваше да изнесе топката. Въпреки това гостите шокираха Юнайтед с изравнителен гол в 94-та минута.

Сидуел изпревари Карик за спорна топка в половината на Юнайтед и изведе Киерън Ричардсън в наказателното поле. Неговият диагонален удар бе спасен от Де Хеа, но до избитата топка притича Дарън Бент и отблизо направи добавка с глава в мрежата.

Манчестър Юнайтед - Фулъм 2:2

0:1 Сидуел 19
1:1 Ван Перси 78
2:1 Карик 79
2:2 Бент 94

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел (69 Валенсия), Видич, Смолинг, Евра, Флетчър (62 Янузай), Карик, Мата, Йънг (69 Ернандес), Ван Перси, Руни

Фулъм: Стекеленбург, Ритер, Бърн, Хейтинга, Рийзе, Тъниклиф (65 Паркър), Холтби, Квист (80 Коул), Сидуел, Ричардсън, Танкович (46 Бент)