Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн смята, че клубът трябва да закупи петима или шестима нови футболисти през лятото, за да влезе в правия път.

В същото време помощник-треньорът в националния отбор на Ирландия счита, че проблемите на английския шампион през този сезон не се дължат толкова на новия мениджър Дейвид Мойс, колкото на грешната трансферна политика през последните години. Така Кийн индиректно нападна бившия си мениджър сър Алекс Фъргюсън, с когото не се намират в добри отношения.

"Мисля, че Манчестър Юнайтед се нуждае от петима или шестима нови играчи", сподели някогашният полузащитник пред ITV.

"През последните няколко години клубът спестяваше пари по отношение на трансферите. Юнайтед не купи някой от най-големите футболисти и това се отрази на отбора през този сезон."

"Дейвид Мойс заслужава да получи нужното му време. Според мен доста хора се уплашиха от думата "преизграждане", но в случая бих използвал точно нея."

"Според мен елиминирането на Олимпиакос в ШЛ ще бъде приоритет. Дали Юнайтед може да спечели турнира? По-скоро не. Но те все още са заплаха и все още участват в надпреварата", добави Рой Кийн, който определи Брайън Клъф за най-добрия мениджър, за когото е играл.