Робин ван Перси заяви категорично, че се чувства "много щастлив" в Манчестър Юнайтед и отхвърли спекулациите, че иска да напусне "Олд Трафорд".

Още през зимата в някои английски медии се появиха информации, че холандецът не е доволен от престоя си в Юнайтед и работата на Дейвид Мойс. Ван Перси бил много неприятно изненадан от напускането на Сър Алекс Фъргюсън и това била една от причините да мисли за напускане.

Другата е лошото представяне на тима, което по всяка вероятност ще означава пропускане на Шампионската Лига през следващия сезон. А 30-годишният нападател нямал намерение да чака допълнителен сезон, тъй като не иска да пропуска най-добрите години от кариерата си.

Заговори се, че той може дори да се завърне в Арсенал, като изкупи оставащите две години до края на договора си и разтрогне с Юнайтед. Сега обаче самият той отрече да има такива намерения.

"Нямам против, ако представянето ми е анализирано и хората ме критикуват за това, което съм направил на терена", коментира Ван Перси пред програмата за кръга на Юнайтед.

"Могат да говорят 24 часа, седем дни от седмицата. И много от тези мнения и критики може би дори са верни. Така че, нямам против".

"Това, което искам да адресирам обаче са ситуациите, когато хората мислят вместо мен, правят предположения или интерпретират нещата, сякаш са самия мен".

"Последно когато проверих, главата ми още е закрепена за тялото, така че единствено аз знам точно как се чувствам и това не е, което аз и феновете четем".

"Истината е, че съм много щастлив в този клуб. Подписах за 4 години и ще се радвам да остана дори още по-дълго, след двете години, които остават до края на договора ми. Така се чувствам, но не това бе написано в медиите".

Същевременно Ван Перси отрече и спекулациите за обтегнати отношения с Дейвид Мойс.

"Много съм щастлив със съотборниците си и съм много щастлив с мениджъра и екипа. Тренировките са фантастични и научавам много всеки ден. Аз съм професионалист вече 12 години и няма съмнение, че научавам нови неща и се развивам с Дейвид Мойс".

"Както казах, коментирайте представянията ми. Но е прекалено да се предполага, заедно с други неща, че имам лоши отношения с мениджъра. Това не е вярно".

"През последните години започнах да наблюдавам по-внимателно начинът, по който работят мениджърите, за да се науча от тях. Не само в клубовете ми, но и в националния отбор. Работил съм с някои брилянтни треньори и имам истински интерес към всички методи, които те използват и решенията, които взимат".

"Мога да ви кажа, че сесиите на Мойс и нещата, които казва на срещите на отбора, са абсолютно точни. Той наистина иска нещата да се получат в Манчестър Юнайтед, а аз искам същото. Както и останалите играчи. Всички работим здраво, за да започнат нещата да се получават".