Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс твърди, че не се страхува от уволнение от клуба и не смята, че ще бъде освободен.

Тежката загуба с 0:3 от Ливърпул в неделя постави под съмнение бъдещето на шотландеца начело на червените дяволи, след като и преди това регистрира много лоши резултати и сезонът се очертава като пълен провал.

"Нищо не се е променило във връзка с моето бъдеще. Аз знам точно в каква насока искам да движа клуба. Никога не сме обсъждали бъдещето ми. Това не е клуб, който работи краткосрочно с мениджърите си" заяви Мойс преди реванша с Олимпиакос от Шампионската лига утре.

"Резултатите досега са разочароващи, но никой не може да ни обвини, че не се стараем. Феновете преживяха някои загуби, с които не са свикнали, но останаха с отбора. Те са се наслаждавали на големи успехи о отново ще се наслаждават на такива вбъдеще. Това е най-големият клуб в света и отново ще се издигне" сигурен е той.

„Фъргюсън не спира да ме подкрепя и аз често говоря с него. Той винаги се стреми да ми помогне, а и още преди идването ми каза, че това е трудна позиция. Целият борд на директорите ме подкрепя. Ние обсъждаме много слеващите години. Точно затова получих договор за 6 години, тъй като този клуб работи с визия далеч напред“ каза още Мойс.

Иначе по отношение на мача шотландецът изтъкна. „Не е приятно да загубиш от най-големия си съперник, но още след мача с Ливърпул казах на играчите, че трябва да се амбицираме в следващия мач да зарадваме феновете си. Не се случва често подобен пасив да бъде преодоляван, но ние вярваме, че ще успеем“.

В историята на турнира през последните 22 години само 5 за случаите, в които даден отбор е преодолял изоставане от 2 или повече гола, така че задачата на Юнайтед определено не е лесна.