Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс е категоричен, че все още има подкрепата на феновете на отбора въпреки лошите резултати.

След загубата с 0:3 от Манчестър Сити за пореден път от началото на сезона имаше вълна от критики по негов адрес и отново бе повдигнат въпросът дали той е правилният избор за наставник на тима.

Мойс обаче смята, че това са единични случаи и като цяло феновете на Юнайтед са зад него.

"Където и да отида, получавам страхотна подкрепа от феновете на Манчестър Юнайтед", настоява Мойс.

"Предната вечер бях на благотворителната вечеря на Дарън Флетчър и там имаше фенове на Юнайтед, които дойдоха при мен и ми казаха: "Давай, продължавай. Разбираме точно каква е ситуацията в клуба".

"Те наистина ни подкрепят и всеки път, когато съм на "Олд Трафорд", феновете са страхотни. Виждам нещата много по-различно от това, което много хора казват. Но и разбирам, че резултатите имат значение".

"По-мотивиран съм да успея отколкото когато и да било. Искам да променя позицията, в която сме сега и вярвам, че можем да го направим".

"Трябваше да работя много здраво, за да мога изобщо да стигна до това място. Искам да обърна нещата в отбора, искам да променя позицията ни. Аз страдам, както и играчите. Но работим здраво".

По отношение на планирания протест на група фенове, които са наели частен самолет, който да прелети над "Олд Трафорд" с плакат "Грешният, Мойс вън", шотландецът коментира:

"Чух за това. Но пътят тук е дълъг, това е само началото му. Хората могат да протестират. Те имат това право".

Запитан дали смята, че има подкрепата на футболистите, Мойс отвърна:

"Определено. Нямам никаква причина да смятам нещо друго. Всички страдат. Може да се види, че играчите страдат. Те са наистина добри професионалисти, те работят невероятно здраво. Също и треньорският екип".

"Доколкото аз виждам, имаме страхотни отношения. Но това, което наистина искам, е печеливш отбор. Разбирам, че резултатите са най-важните. Резултатите са футболът. Бизнесът е ориентиран към резултатите. Имам желание да постигна тези резултати и да се изкачим в класирането".

"В момента тече план за реконструкция. Всеки, който разбира играта, разбира, че това трябва да се случи. Хората, които ме сложиха на работа тук, са топ футболни хора и разбират играта. Знаят от какво има нужда Манчестър Юнайтед и разбират характерите, от които имаме нужда тук".