Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата е оптимист, че през лятото ще бъдат направени правилните трансфери и клубът отново ще се бори за отличия през следващата година.

"Червените дяволи" изпитват най-трудния си сезон от 20 години насам и почти със сигурност няма да се класират в Шампионската Лига. Мата от своя страна имаше разочароваща есен, тъй като загуби титулярното си място в Челси и бе закотвен твърдо на пейката от Жозе Моуриньо.

Така през януари той реши да премине на "Олд Трафорд", за да възроди кариерата си. В Юнайтед испанецът играе много по-често, но въпреки това през пролетта клубът не показа рязко подобрение във формата си. Мата обаче е спокоен и вярва, че нещата ще се променят.

"Знаех, че тези шест месеца ще бъдат трудни. Дори и преди да дойда, нещата бяха трудни тук. Така че знаех, че не идвам в отбор, който само ще побеждава. Но знаех също така, че този клуб ще се завърне и че бъдещето ще е светло", коментира испанецът в интервю пред вестник Мирър.

"Когато бях в ситуацията си в Челси и не играех, с всеки, с който говорех, казваше "Да, може би Манчестър Юнайтед не е в най-добрия си сезон, но все пак е Манчестър Юнайтед".

"Това не е отбор, който е играл само един сезон в Шампионската Лига и няма да е на топ ниво. Това е клуб от топ ниво, един от най-големите в света. Така че ако не играеш в Шампионската Лига един сезон, ще играеш през следващия. Или ще спечелиш трофеи, защото това е този отбор".

"Аз нямам съмнения в това. Когато дойдох, при всичките ми разговори с борда и мениджъра за следващия сезон, те бяха уверени, че ще вземат правилните играчи. Те знаят и аз зная, че сме в преходен период. Но през лятото ще се опитат да вземат няколко играчи и аз вярвам, че ще дойдат топ играчи".

"Сигурен съм, че този клуб ще се бори за всеки трофей. Откакто съм дете, Манчестър Юнайтед се бореше за всичко. И това ще се завърне. Клубът е в преходен период, Сър Алекс беше мениджър тук 26 години, така че това е голяма промяна".

"Не знам много отбори, които имат един и същ мениджър за почти 30 години. Вероятно никой. Това е уникална ситуация. Но ние трябва да гледаме напред в бъдещето.И според мен бъдещето ще е светло".

Същевременно Мата коментира и коя е предпочитаната от него позиция, което бе и един от основните проблеми след идването на Жозе Моуриньо в Челси.

"Откакто дойдох в Англия и във Валенсия преди това и преди това като дете, съм играл където и да е. Отдясно, отляво или като номер 10".

"Но е истина, че през миналия сезон в Челси, който бе най-добрия ми сезон като голове и асистенции, играх точно зад нападателя. При Роберто ди Матео и Рафа Бенитес".

"Чувствам се добре играейки между линиите на съперника. Мога да играя отстрани, но винаги се опитвам да влизам навътре и да играя между линиите. Там се чувствам уверено и помагам на отбора най-много".