Груби грешки в защита са провалили Манчестър Юнайтед срещу Евертън, обяви мениджърът Дейвид Мойс. 

Червените дяволи паднаха с 0:2 след дузпа за игра с ръка на Фил Джоунс и положение, при което Александър Бютнер покри засадата и Кевин Миралас вкара от малък ъгъл. Това означаваше, че вече и на теория тимът отпада за четворката, въпреки че на практика това се бе случило по-рано. 

„Допуснахме два ужасни гола. Преди това си подавахме добре, контролирахме мача и единственият проблем бе, че не успяхме да създадем положения. Две глупави решения от играчите обаче доведоха до два много леки гола и след това стана трудно” заяви той. 

„Вярно е, че в предни позиции не бяхме остри и така и не стигнахме до решителния пас пред гола. В последната третина от терена не се справихме както трябва и това е разочароващото” добави Мойс, който се надява, че съвсем скоро отборът ще се върне в Шампионската лига. 

„Ще направим всичко, за да се върнем бързо и вече работим по това. Целта е да разполагаме с отбор, който ще постига по-добри резултати от тези, които имахме напоследък” изтъкна шотландецът и отрече информациите, че Дани Уелбек иска да напуска. 

„Аз го ценя много и той е важен футболист за нас. Има много спекулации, но мога да гарантирам, че той е от голямо значение както за мен, така и за клуба”.