Вече бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс направи официално изказване, с което благодари за получения шанс да води "Червените дяволи".

Шотландецът бе уволнен от клуба във вторник сутринта след като загуби шансове да класира отбора в Шампионската Лига. Начинът, по който Юнайтед се раздели с Мойс бе критикуван от много от бившите легенди на клуба.

Според Скайспортс той е бил изключително разочарован и ядосан от това, че не е получил шанс да довърши работата си. Въпреки това Мойс не даде воля на гнева си и в първото си изявление след уволнението само благодари за престоя си начело на клуба.

Интересното е, че той публикува изявлението на страницата на Асоциацията на футболните мениджъри, но не и на официалния сайт на Юнайтед.

"Да бъда назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед, един от най-големите клубове на света, беше и остава нещо, от което винаги ще бъда невероятно горд", казва Мойс в изявлението.

"Да поема клуба след толкова дълъг период на продължителна стабилност и успех неизбежно щеше да е трудно предизвикателство. Но беше такова, което аз чаках с удоволствие и нито за секунда не се поколебах дали да приема".

"Мащабите на постта мениджър на Манчестър Юнайтед са огромни. Но аз никога не съм се дърпал от тежката работа и същото се отнася до моя треньорски екип. Благодаря им за отдадеността и лоялността през последния сезон".

"Ние бяхме напълно фокусирани и отдадени на процеса на основно възобновяване, което е необходимо в първия тим. Това трябваше да бъде направено, като едновременно с това се постигат положителни резултати във Висшата Лига и Шампионската Лига. През този преходен период обаче представянето и резултатите не бяха такива, каквито Манчестър Юнайтед и феновете бяха свикнали да очакват. И аз разбирам и споделям разочарованието им".

"През краткия ми престой в клуба аз научих колко специални места са "Олд Трафорд" и "Карингтън". Бих искал да благодаря на екипа на Юнайтед за това, че ме накара да се чувствам добре дошъл и част от семейството на Юнайтед още от първия ден".

"И разбира се, благодаря на тези фенове от вас, които ме подкрепяха през сезона. Пожелавам на вас и на клуба всичко най-добро в бъдеще".

"Винаги съм вярвал, че мениджърите никога не спират да се учат през кариерата си и знам, че ще взема безценен опит от времето ми като мениджър на Манчестър Юнайтед. Оставам горд от това, че изведох тима до четвъртфиналите на Шампионската Лига и оставам благодарен на Сър Алекс Фъргюсън за това, че повярва в моите възможности и ми даде шанса да водя Манчестър Юнайтед".