Бившият футболист и асистент-мениджър на Челси Рей Уилкинс препоръча на Манчестър Юнайтед да се опита да отмъкне от Реал Мадрид Карло Анчелоти за нов наставник на тима. Уилкинс бе и част от състава на манчестърци през периода 1979-1984, като е записал за тима над 150 мача.

"Червените дяволи" от вчера имат нов мениджър, макар и само временен, след като Райън Гигс замени на поста уволнения Дейвид Мойс. Тепърва обаче ще започне търсенето на нов наставник на отбора, като засега с доста добри шансове да поеме тима е Луис ван Гаал, който ще е свободен след Мондиала.

Според Уилкинс Карлето ще бъде идеален за позицията постоянен мениджър.

"Мисля, че Манчестър Юнайтед ще трябва да заложи на опитен мениджър", обясни той пред "Скай Спортс".

"Дейвид Мойс бе правилният човек миналата година след целия си престой в Евертън, но името, което имам в предвид, е Карло Анчелоти".

Италианският специалист в момента кара първия си сезон начело на Реал Мадрид след престоя си във френския ПСЖ. Въпреки спечелването на Купата на Краля обаче евентуален провал в шампионата или Шампионската лига може да доведе до края на царуването на специалиста, на "Сантяго Бернабеу".

"Купата на Краля не е достатъчна за Реал, така че ако Карлето не може да изведе отбора до титлата или трофея от Шампионската лига, той може да бъде достъпен за Юнайтед. Анчелоти говори английски, познава добре Висшата лига и мисля, че би бил идеален за отбора", завърши Уилкинс.