Евертън възнамерява да се възползва от хаотичната ситуация в Манчестър Юнайтед и да привлече в редиците си нападателя на "Червените дяволи" Дани Уелбек, пише "Дейли Експрес".

На "Олд Трафорд" ври и кипи, след като през уикенда отборът допусна загуба от "Карамелите", а Дейвид Мойс в крайна сметка бе уволнен от клуба.

Самият Уелбек пък е решен да изчака, за да види кой ще поеме юздите на отбора за постоянно преди да вземе решение, дали да подпише нов договор.

Meниджърът на Евертън Роберто Мартинес обаче е сериозно заинтересован от възможността да го привлече и да подсили атаката на отбора си.

Това обаче е един вид алтернатива пред отбора, тъй като основната цел на специалиста е да привлече за постоянно Ромелу Лукаку, който играе в тима под наем от Челси. Още не е ясно обаче какво ще реши Моуриньо, но е много вероятно португалецът да привика младия нападател обратно на "Стамфорд Бридж".

"Карамелите" се интересуват и от още един футболист на Манчестър Юнайтед в лицето на Том Клевърли, който има само една година до края на договора си и се очаква през лятото да може да бъде привлечен срещу сума от 8 милиона паунда.