Манчестър Юнайтед работи усилено върху лятната си селекция, макар че в момента отборът няма постоянен мениджър и дори не е ясно кой ще поеме юздите на "Олд Трафорд".

Според "Гардиън" отборът е вперил поглед върху уругвайския нападател на ПСЖ Единсон Кавани, който обаче може да струва внушителните 60 милиона паунда на тима.

"Червените дяволи" вече уволниха Дейвид Мойс и в момента Райън Гигс е временен наставник на отбора, а според английските медии през лятото вероятно Луис ван Гаал ще поеме английския шампион. Ако тези спекулации се потвърдят обаче това ще стане чак след Мондиала, тъй като холандецът ще води родината си по време на него.

От клуба се надяват съвсем скоро да финализират трансфера на младока Люк Шоу от Саутхямптън срещу сума от около 30 милиона паунда. Очаква се контрактът на младия футболист да бъде за 5 години и той да получава според него по 100 хиляди паунда седмично.

В Юнайтед пък са проучили възможността, дали според новите правила на финансовия феърплей могат да привлекат и Единсон Кавани, като в крайна сметка отговорът се е оказал положителен. Очертава се отборът да направи всичко възможно, за да вземе уругвайския ас на ПСЖ в редиците си.

Не е ясно обаче, дали отборът ще плати желаните пари от парижани за уругваеца, тъй като подобно нещо не влиза в клубната политика, а и отборът вече се отказа да привлича твърде скъпи нападатели, откакто бе извадена рекордна сума за Димитър Бербатов преди няколко години. Тепърва предстои да се види, дали ще има разговори за Кавани и дали от ПСЖ биха го дали по-евтино с оглед на факта, че урусът е на 27 години и през втория полусезон има някои колебливи изяви с клубната фланелка.

Сега обаче ситуацията е малко променена, с оглед на слабото представяне на отбора. Вицепрезидентът Ед Уудуърд осъзнава, че отборът има нужда от повече динамика и държи да бъде привлечена някоя световна суперзвезда през лятото. С оглед на факта, че е невъзможно Роналдо да бъде върнат в тима към днешна дата, то Кавани изглежда далеч по-реален вариант.

Усилено се говори, че и полузащитникът на Барселона Сеск Фабрегас влиза в плановете на тима за лятна селекция. Настоящият състав на Юнайтед изобщо не оправда очакванията и отборът е пред угрозата да не играе в Европа през следващия сезон, така че се очаква да има сериозни промени през летния трансферен прозорец.