Атлетико Билбао официално съобщи, че е отхвърлил оферта от 36 милиона евро за халфа Андер Ерера.

В последните няколко дни в английските медии усилено се спекулираше, че "Червените дяволи" ще привлекат 24-годишния футболист.

Различни репортажи твърдяха, че той щял да подпише в началото на тази седмица, според други - до края на уикенда. Сега обаче на всичко това бе сложен край.

"Клуб Атлетик иска да обяви, че през тази седмица отхвърли оферта от Манчестър Юнайтед за около 36 милиона евро за трансфера на футболиста Андер Ерера", се казва в краткото, но ясно съобщение на сайта на баските.

Юнайтед се опита да привлече Ерера още през миналия сезон, като в последния ден на трансферния прозорец се получиха странни събития. Тогава трима души, твърдящи, че представляват Манчестър Юнайтед отидоха да преговарят за Ерера.

Билбао обаче ги отряза, а впоследствие от английския клуб заявиха, че нямат нищо общо с въпросните хора. Надеждите бяха, че с идването на Луис ван Гаал начело на клуба, през това лято трансферната дейност на Юнайтед ще е много по-успешна, отколкото през миналата година. Поне началото обаче започва по същия начин.