Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Анди Коул смята, че Робин ван Перси не трябва да бъде следващият капитан на отбора, тъй като е едва от 2 години на "Олд Трафорд" и има играчи, които са с доста по-дълъг стаж от неговия.

Ситуацията при "Червените дяволи" е доста напечена, тъй като отборът не успя да се класира за Шампионската лига през миналия сезон и в крайна сметка се стигна до назначаването на Луис ван Гаал, който ще поеме поста си, след като си свърши работата на Мондиала с националния тим на Холандия.

В Англия усилено се говори, че именно Ван Перси е фаворит за нов капитан на отбора. Според Коул тимът на Юнайтед към днешна дата не разполага с родени лидери, както бе по неговото време, които да поемат отговорността да сложат на ръката си капитанската лента.

"Играх в Манчестър Юнайтед за дълъг период, няколко години. Ние винаги сме имали капитан и ние винаги знаехме кой ще бъде капитан на отбора. Към момента обаче се оглеждаш в състава на Юнайтед и просто си казваш "Аз не знам кой ще е капитан" заяви Коул, цитиран от "Дейли Стар".

"Робин ван Перси играе в клуба само от две години и ако се вгледате внимателно в отбора, ще видите, че има играчи, които са в клуба от 10 години. Просто няма кой да каже, "Да, той ще е капитан на Манчестър Юнайтед".

"В предишни години винаги е имало кандидати за капитан на тима, но сега просто не знам. Според мен отборът се нуждае от четири или пет попълнения през лятото, за да се укрепи, някъде там", завърши Коул.

Коул бе част от състава на Юнайтед в периода 1995-2001, като по своето време заформи страхотен нападателен дует с Дуайт Йорк.