Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс призна, че новият мениджър на отбора Луис ван Гаал няма търпение да стартира работата си на "Олд Трафорд".

Уелсецът ще бъде асистент на знаменития холандец, който класира своята родина на 1/2-финалите за Мондиала, като на тази фаза от турнира отборът му отпадна от Аржентина след дузпи.

Опитният наставник ще лети за Англия през следващата седмица, за да поеме задълженията си в манчестърския клуб и да изведе отбора, за първа тренировка.

"Луис има ясна философия и той се придържа към нея. Той не се страхува, че поема Манчестър Юнайтед, напротив. Наслаждава се на това и очаква с нетърпение да започне работата си в отбора", заяви Гигс, цитиран от "Дейли Стар".

"Той е бил в Барселона, бил е в Байерн, бил е в най-големите отбори".

"По мое мнение Юнайтед е най-големият клуб и в никакъв случай Ван Гаал не се страхува от това предизвикателство".

"Той не е чувствителен, но и няма търпение да поеме отбора".

"Въпреки, че Луис постоянно пътуваше за подготовки и мачове с националния отбор на Холандия, ние бяхме в контакт с него. Той ще се присъедини към отбора през следващата седмица и ще се срещне с футболистите".

"Според мен е голямо постижение, че той успя да докара Холандия до 1/2-финалите, но съм сигурен, че е искал да стигне още по-далече с националния тим на своята родина", отсече още уелсецът.