Футболистът, който не бе в състава на Англия за световното първенство, бе считан за важна част от състава на холандеца, но сега няма да играе известно време.

„Майкъл Карик се контузи преди ден или два и това е голям удар за нас, защото той е опитен играч“ заяви специалистът. На втори въпрос какво точно се е случило с играча, той бе лаконичен: „Той ще отсъства дълго време, твърде дълго“.

По-късно от клуба разпространиха официално съобщение, в което разкриха, че Карик е обърнал глезен на тренировка и е увредил връзките на крака си. Тази сутрин той е претърпял операция и ще се възстановява 10-12 седмици.

Сезонът във Висшата лига стартира след 4 седмици, така че на практика има опасност халфът да пропусне първите два месеца от кампанията. В най-добрия случай може би ще се завърне в началото на октомври.

„Винаги е важно да разчиташ на опитни футболисти, но не само във футболно отношение, но също така и като хора“ каза още Ван Гаал, с което ясно показа, че е разочарован от това, че няма да може да използва Карик.