Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата очаква с нетърпение първата си пълноценна лятна подготовка от години насам.

Заради ранното отпадане на Испания от Мондиала халфът на "Червените дяволи" ще бъде на разположение за цялостната лятна подготовка на своя отбор под ръководството на Луис ван Гаал.

По време на турнето в САЩ испанецът ще се опита да докаже на новия си наставник, че заслужава място сред титулярите, а освен това той не скри надеждата си отборът да спечели и трофей през идната кампания.

"Това ще бъде една различна предсезонна подготовка за мен, защото през последните шест-седем години винаги съм участвал в турнири за националния отбор на Испания и това не ми позволяваше да водя пълноценна лятна подготовка с отборите ми", заяви Мата пред клубната телевизия на Юнайтед.

"Този път обаче аз ще бъда с отбора ми по време на цялото американско турне, което е добре за мен, тъй като по този начин ще се подготвя за дългия и тежък сезон, който предстои. Наслаждавам се на тази първа моя предсезонна подготовка с Юнайтед, пътуването беше доста добро, хотелът е хубав, а тренировъчният терен също е страхотен".

Мата не пропусна да коментира и как вижда нещата при Луис ван Гаал, който е новият наставник на отбора.

"Слага се началото на нова ера за клуба, с нов мениджър и нови играчи, които пристигат. Аз лично съм много радостен от стила, който ще налага новия ни наставник и се надявам в края на сезона да празнуваме нещо, което би било невероятно както за нас, така и за самия него".

"Сега обаче пред нас стои задачата да се подготвим стъпка по стъпка, a не прекалено твърдо, за да не се стигне до контузии. Важно за нас е да се подготвим физически и психически за новия сезон. Ние сме фокусирани върху това да подобрим играта си и да се опитаме да се учим от това, което ни казва новия мениджър, за да покажем най-доброто си ниво през сезона. Основната ни идеа е да играем като отбор и да се борим за трофеи", завърши Мата.