Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази недоволството си от турнето на отбора в САЩ.

"Червените дяволи" са в Америка, където първо ще изиграят контрола с ЛА Галъкси, а след това ще участват в турнир заедно с Рома, Интер и Реал Мадрид.

През това време обаче те ще трябва да прелетят почти 20 000 километра в период на малко повече от 2 седмици. На всичкото отгоре между мачовете футболистите са ангажирани с множество спонсорски прояви, както и изказвания пред медиите.

Запитан дали всичко това пречи на подготовката му, Ван Гаал отговори:

"Малко или много да, защото трябва да се подготвим  за сезона".

"И когато имаш много спонсорски дейности също от страна на играчите и трябва да пътуваш големи дистанции, летиш много и имаш разстроен часовник. И всичко това не е много положително за добрата подготовка".

"Но турнето вече бе планирано преди да дойда, така че трябва да се пригодя и ще се пригодя".

"Манчестър Юнайтед обаче трябва да направи всичко, за да се адаптира към моите правила за добра подготовка. Надявам се, че през следващата година ще пътуваме по-малко. Те вече ми казаха това. И съм много уверен, че ще бъде така".

"Доволен съм от играчите. Те са фантастични. Футболистите чакат с нетърпение инструкциите на асистентите ми. Фокусът в тренировките е на най-високо равнище. Но трябва да видим дали и представянето в мачовете ще е на такова равнище".

"Но аз съм много доволен от труда на играчите ми в дните, в които съм с тях".