Манчестър Юнайтед съсипа американския Лос Анджелис Галакси със 7:0 в дебюта на Луис ван Гаал начело на тима.

Двата тима се срещнаха в контрола, която се игра в Калифорния, на стадион "Роуз Боул", а "Червените дяволи" показаха страхотен футбол и заслужено достигнаха до категоричния успех в срещата.

Холандецът не изневери на любимата си схема 3-5-2, като в предни позиции действаха Дани Уелбек и Уейн Руни, а новите попълнения Андер Ерера и Люк Шоу започнаха също като титуляри.

Резултатът от агресивното начало за Юнайтед не закъсня и в 13-ата минута Мата успя да открадне една топка от противников футболист, след което пусна хубав извеждащ пас на Уелбек, който с мощен удар прониза противниковия страж.

В 42-ата минута англичаните удвоиха аванса си, след като получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на противников футболист. Зад топката застана Руни, който бе точен.

В самия край на полувремето пък Уелбек центрира в наказателното поле, след което Руни достигна до кълбото и от близка дистанция го добута в мрежата за класическия резултат.

В 62-ата минута Джеймс увеличи аванса на гостите, след като засече от движение прекрасно центриране на Йънг, а отново той бе точен в 85-ата минута, след като довкара една избита от вратаря топка. 

В 88-ата и 90-ата минута Йънг се отчете с два гола за отбора и оформи крайния резултат. При първото попадение той получи извеждащ пас зад отбраната, след което преодоля вратаря и реализира, а при втория си гол завърши перфектна контраатака на отбора си.

ЛОС АНДЖЕЛИС ГАЛАКСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:7
0:1 Уелбек 13'
0:2 Руни 42' дузпа
0:3 Руни 45'
0:4 Джеймс 62'
0:5 Джеймс 84'
0:6 Йънг 88'
0:7 Йънг 90' 

Съставът на Ман Юнайтед: Де Хеа (Линдегард 46), Еванс (Кийн 46), Джоунс (Рафаел 46), Смолинг (Блакет 46), Флетчър, Ерера, Шоу (Джеймс 46), Валенсия (Клевърли 46), Мата, Уелбек, Руни (Йънг 46)