Помощник-треньорът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс сравни новия мениджър Луис ван Гаал с легендата Сър Алекс Фъргюсън. 

Шотландецът прекара 26 години начело на Червените дяволи и ги превърна в един от най-големите отбори в света, като след напускането му през 2013-а тимът преживя крайно разочароващ сезон. Сега обаче надеждите са, че Ван Гаал ще оправи нещата, а и той вече показа на какво е способен, след като в първия му мач тимът разби ЛА Галакси със 7:0. 

„Определено има еднакви неща с Фърги. И двамата имат излъчване, което идва от успехите, които са постигнали. Силно взискателни са и предизвикват уважение сред играчите” заяви Гигс. 

„Неговите постижения говорят категорично за това, на което е способен. Водил е големи клубове, а се представи много успешно и на световното първенство, като се доказа за пореден път. Дори за краткото време, през което работех с него присъствието му веднага се усети. Той иска всичко да бъде изпипано до перфектност – от първата до последната минута на тренировката” добави той. 

„Всичко, което прави е напълно ясно и точно. Има уникален начин да предаде това, което иска на футболистите и е брилянтно да се види. Ако направиш грешка ще ти я каже, но ще направи същото и ако сториш нещо хубаво. Няма значение кой си, той е прям и откровен с всеки” каза още Гигс, който предизвика футболистите да върнат гордостта на „Олд Трафорд”. 

„Няма съмнение, че някои играчи отстъпиха от своите стандарти през миналия сезон. Просто не се представихме на ниво нито като индивидуалности, нито като отбор. Сега обаче те имат възможност да се реваншират пред феновете и се радвам, че показват голямо желание на тренировките”.