Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Руни директно заяви, че иска да носи капитанската леснта през новия сезон.

"Разбира се, че бих искал да бъда капитан на отбора, но това е решение на мениджъра, той ще избере капитана. Луис ван Гаал иска първо да поработи с нас и чак тогава да избере своя капитан", поясни Руни пред репортери.

"Не смятам, че той е възнамерявал просто да избере някой от нас и да му връчи лентата. Сигурен съм, че сега ще следи внимателно всеки един играч и до две седмици навярно ще реши."

"Дали можем да станем шампиони през новия сезон? Разбира се! Изминалата кампания беше  лоша, ние сме наясно с това. Но ние сме уверени, че можем да триумфираме. Трябва да вярваме, че можем да спечелим титлата."

"Луис ван Гаал е страхотен. Работим заедно само от няколко дни, но той е железен, добър е по време на тренировките и ние се забавляваме заедно."

"Новият мениджър вкарва нов стил в отбора и това наистина е приятно. Беше хубаво да видим, че нещата проработиха срещу Лос Анджелис Галакси."

"Гледах начина, по който Холандия игра в Бразилия. Но можеш да гледаш колкото си искаш по телевизора, но започваш да се учиш едва тогава, когато участваш в тренировките му."

"Той е много откровен с нас. Ако не се справяш добре в заниманието, той ще ти го каже директно. Ако се справяш, веднага ще те похвали", каза още Руни.