Петима са ненужните футболисти, които могат да си ходят от Манчестър Юнайтед. Това са Маруан Фелаини, Луиш Нани, Рафаел, Андерсон и Хавиер Ернандес, твърди вестник Дейли Мейл.

Мениджърът на "Червените дяволи" Луис ван Гаал заяви още миналата седмица, че ще проведе разговор с футболистите си и ще съобщи лично на тези, на които няма да разчита в предстоящия сезон.

Той обясни, че това трябва да стане най-късно до средата на август, а не в последния ден, за да имат време те да си потърсят нови отбори.

Според Дейли Мейл той е провел въпросния разговор вчера между 14.00 и 16.00 часа. Той се е срещнал индивидуално с всеки от въпросните футболисти и ги е информирал за решението си.

Холандският специалист обаче е решил да запази Шинджи Кагава. Японецът обаче ще бъде трети избор за разиграващ халф след Хуан Мата и Андер Ерера.

Юнайтед все още е на пазара и не е приключил със селекцията. Клубът задължително има нужда от централен защитник, а може да се подсили и с качествени футболисти в по-офанзивни позиции, ако успее да се постигне споразумение. Спекулира се с имената на Артуро Видал и Единсон Кавани.