Както се очакваше трансферът на Маркос Рохо в Манчестър Юнайтед бе потвърден официално от Спортинг Лисабон, макар и единствено в официалния акаунт на клуба в Туитър. 

Самият играч обаче вече сподели, че за него е сбъдната мечта да премине при Червените дяволи, така че сделката може да бъде считана за абсолютно сигурна. 

В обратна посока поема крилото Луиш Нани, който се завръща в родния си клуб и бе приветстван с „Добре дошъл” от Лъвовете в социалната мрежа. По-голямата част от заплатата му ще бъде плащана от английския тим, но така или иначе бе ясно, че Нани няма бъдеще на „Олд Трафорд”. 

Трансферът на Рохо е на обща стойност 20 милиона евро, но Спортинг ще получи само 9 милиона, тъй като по-голямата част от правата на играча се държат от компанията „Дойен Спортс”. 

Така сагата около аржентинския национал приключи, след като преди няколко дни той отказа да тренира в знак на протест, че клубът не го пуска при Червените дяволи. Впоследствие се извини и ето че всичко приключи добре за него. 

С привличането на Рохо Юнайтед си осигурява трето ново попълнение след идването на Люк Шоу и Андер Ерера, а освен това взима и футболист, който може да играе както в лявата зона на отбраната, така и в центъра на защитата.