Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Маркос Рохо бе изключително щастлив, след като трансферът му при Червените дяволи стана факт. 

От клуба обявиха официално, че аржентинският защитник е подписал договор за 5 години, а трансферната сума е 16 милиона паунда. Като част от сделката Спортинг Лисабон получава под наем за сезона Луиш Нани. 

„За мен е чест да играя за Манчестър Юнайтед. Това е най-силното първенство в света и да нося екипа на най-големия клуб е наистина сбъдната мечта. Все още съм млад и искам да продължа да се развивам и това ще се случи, защото ще работя с много опитен треньор. Дойдох тук, за да работя здраво и да печеля отличя и зная, че и мениджърът иска това” заяви Рохо. 

Самият Луис ван Гаал също изрази задоволството си от привличането на бранителя, който се превърна в третото ново попълнение на отбора след Андер Ерера и Люк Шоу. 

„Маркос е много талантлив защитник. Може да играе на различни позиции и е играл досега на най-високо ниво. Неговите способности, физическа сила и желание да се учи означават, че бъдещето му в тима е светло. Без съмнение ще бъде страхотно попълнение за нас” изтъкна холандецът.