Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призова феновете за търпение и поиска повече време, за да може да се усети почерка му на работа в отбора. 

Холандецът дойде с големи очаквания на „Олд Трафорд“ и през лятото оптимизмът се увеличи след победите в контролите. Червените дяволи обаче бяха свалени на земята на старта на сезона във Висшата лига губейки от Суонси с 1:2 и се видя, че нещата всъщност не са чак толкова розови. 

„Преди две седмици бях кралят на Манчестър, а сега съм дяволът. Ясно е, че за медиите това е нормално в света на футбола, но аз зная, че феновете на Юнайтед са интелигентни. Вече казах, че първите 3 месеца ще бъдат много трудни за всички и това не се е променило“ заяви Ван Гаал преди мача със Съндърланд в неделя. 

„Бях нает от ръководството заради своята философия, а не защото съм добро момче. Аз наистина съм добро момче, но не затова бях доведен тук. Идеята е не да бъда уволнен, а да изградя отбор. За този процес обаче е нужно време, тъй като нося нова философия на клуба. Трябва да имаш вяра в нея и в това, че клубът ще се върне там, където му е мястото, но за това е необходимо време. Не е нещо, което може да се направи за 2 седмици“ добави той. 

Той отказа да потвърди, но и не отрече информациите, че Дани Уелбек е получил разрешение да напусне клуба до края на месеца. „Ние говорихме и той, както и аз знаем какво бе казано. Райън Гигс също присъства и нито той, нито Дани са казали нещо от разговора ни. Това е вътрешен въпрос и точно такова трябва да бъде отношението към него“ каза още Ван Гаал.