Манчестър Юнайтед ще плати рекордните за английския футбол 80 милиона евро (63,9 милиона паунда) за Анхел ди Мария, след като е постигнал споразумение с Реал Мадрид за крилото, съобщава „Скай Спортс”. 

Първоначално позициите на клубовете са се разминавали сериозно, след като испанците са искали 90 милиона, а Юнайтед е предлагал 60, но в крайна сметка са успели да постигнат договорка и така ще бъде счупен рекорда на Фернандо Торес, който преди няколко години премина от Ливърпул в Челси за 50 милиона лири. 

Очаква се днес 26-годишният играч да пътува за Манчестър, за да проведе разговори с Юнайтед, да уточни подробностите по контракта и да бъде на линия за гостуването на Бърнли в събота. 

Срокът на договора ще бъде за 5 години, а Ди Мария ще получава по около 8 милиона евро на сезон, което е два пъти повече от досегашната му заплата на „Сантяго Бернабеу”. 

След вчерашното равенство срещу Съндърланд мениджърът на английския клуб Луис ван Гаал отказа да коментира ситуацията около Ди Мария, но пък колегата му в Реал Карло Анчелоти разкри, че аржентинецът се е сбогувал с досегашните си съотборници, което прави трансфера на практика сигурен.