Анхел ди Мария написа отворено писмо към феновете на Реал Мадрид, с което им благодари за подкрепата през годините като футболист на тима.

Аржентинецът напусна "Сантяго Бернабеу" след 4-годишен престой и официално премина в Манчестър Юнайтед с трансфер за 75 милиона евро.

Същевременно обаче той почти директно заяви, че е бил изпъден от отбора заради отношението на шефовете и не е вярно, че негова е била инициативата да напусне.

"Цикълът ми в Реал Мадрид дойде до своя край. Невъзможно е да обхвана само в няколко реда всичко преживяно, но си струва да напиша това писмо, за да споделя как се чувствам".

"През изминалите 4 години имах честта да нося тази фланелка и никога не съм се чувствал по-горд за всичко, което ни се случи заедно със съотборниците ми".

"За съжаление днес аз напускам, но искам да е ясно, че това изобщо не беше мое желание. Като всеки, който работи, аз винаги исках да се развивам. След като спечелихме Ла Децима, отидох на Световното първенство, надявайки се да получа жест от директорите на клуба, който изобщо не дойде".

"Много неща се казаха и много лъжи. Те през цялото време искаха да изглежда, че е моя инициатива да напусна клуба, но не беше. За съжаление, аз не съм като другите. Единственото, което поисках, беше нещо справедливо. Има много неща, които ценя и много от тях нямат нищо общо със заплатата ми. Имаше моменти, в които някои неща излязоха от мен, но мога да ви уверя, че винаги съм давал всичко от себе си".

"Искам да благодаря на Испания за всичко, което ми даде и особено за това, че ми позволи дъщеря ми да бъде родена на тази земя. И особени благодарности на хората от болница Монтепринчипе, които завинаги ще нося в сърцето си. Моята съпруга, дъщеря ми и аз завинаги ще сме благодарни".

"Благодаря и на колегите си, които ми оказаха своята подкрепа в добро и лошо, на техническите лица, с които работих и на всички хора, които работиха в този клуб, с които запазих страхотни отношения".

"Искам Реал Мадрид да направи страхотен сезон и да заслужи отличията, които този клуб винаги търси. Завинаги ще запазя мача за Суперкупата в спомените си, когато стъпих на Бернабеу за последен път и получих невероятна любов от феновете. Благодаря ви много. Все още съм настръхнал. Не мога да си помисля за по-добро сбогуване, което за съжаление бе последния ми мач".

"Хала Мадрид. И сбогом".