Манчестър Юнайтед бе посрамен от третодивизионния Милтън Кийнс Донс в турнира за Купата на Лигата и след разгром с 0:4 бе изхвърлен от турнира.

Мениджърът на гостите Луис ван Гаал очаквано бе дал почивка на всичките си основни играчи, но въпреки това в титулярния състав личаха имена на футболисти като Андерсон, Чичарито, Дани Уелбек, Шинджи Кагава, Давид Де Хеа и завръщащият се след контузия Джони Еванс.

Въпреки това обаче "Червените дяволи" бяха абсолютно безидейни и изиграха кошмарен мач. Под всякаква критика пък бе защитата, чиито грешки доведоха и до четирите гола. Първо Джони Еванс подари топката за гола на Уил Григ в средата на първото полувреме. След почивката пък Майкъл Кийн даде грешен пас в центъра, за да се стигне до втория гол на Григ.

До края на мача пък Вермий направи две грешки, които доведоха до два гола на влезлия като резерва Беник Афобе.21-годишният Афобе играе под наем от Арсенал и вече има три гола в два мача за купата. За отбелязване е също така и това, че плеймейкърът на домакините Бен Рийвс записа три асистенции в днешния мач.

Така само няколко часа след ентусиазма от привличането на Анхел ди Мария, настроението на феновете на Юнайтед със сигурност е било доста помрачено от представянето на резервните играчи и младите таланти.

"Червените дяволи" започнаха за първи път от 19 години турнира на този етап заради ниското класиране през миналия сезон. Интересното е, че тогава Юнайтед отново отпадна от нискоразредният Йорк с общ резултат 3-4.


Още в 3-та минута Рийс Джеймс поднесе добре топката към Ник Пауъл пред наказателното поле, но той стреля силно над напречната греда. След това Хавиер Ернандес имаше две перспективни възможности с пространство пред себе си, но и в двата случая не можа да се справи срещу само един защитник пред себе си.

След това Кагава даде хитър извеждащ пас за Уелбек, но той за малко не стигна топката пред вратаря.

МК Донс отвърна с технично отиграване на Потър на границата на наказателното поле и ефектен удар със завъртане, но високо над вратата.

Мачът продължи в спокойно темпо и без опасни атаки. В 25-та минута обаче фатална грешка на капитана Джони Еванс доведе до гол за домакините. Той направи грешен пас в собственото си наказателно поле и подари топката на Рийвс, който с шпагат изпревари Де Хеа и поднесе назад към непокрития Уил Григ и нападателят засече на празна мрежа.

Въпреки гола ситуацията на терена не се промени с почти нищо и нямаше и помен от натиск от страна на Юнайтед. Гостите имаха минимално териториално превъзходство, но то не водеше до нищо опасно.

До края на полувремето се стигна само до два удара от дистанция по посока на двете врати. Първо удар на Карутерс бе спасен от Де Хеа, а след това Пауъл стреля силно над вратата.

В началото на второто полувреме МК Донс спокойно можеше да получи дузпа, тъй като удар на Боудич в очертанията на вратата се удари в ръката на Джони Еванс. Още преди удара тя бе протегната в неестествено положение, а при приближаване на топката той я прибра към тялото си така, че я постави на пътя на кълбото и съдията имаше всички основания да отсъди дузпа, но не го направи.

В следващите минути безидейната игра на Юнайтед продължи и Ван Гаал не издържа и пусна младият стрелец Джеймс Уилсън на мястото на Ник Пауъл. Секунди по-късно гостите бяха може би най-близо до гола. Дани Уелбек получи пролука за удар от 25 метра и стреля много силно, но топката профуча на половин метър покрай страничната греда.

Това обаче бе рядък проблясък за гостите, като МК Донс продължи да бъде по-креативният отбор. Влезлият като резерва Даниел Пауъл нанесе удар по земя от десетина метра, но недостатъчно силен и Де Хеа успя да се хвърли и да спаси до гредата.

В 63-та минута домакините стигнаха до втори гол след нова грешка в защитата на съперника. Майкъл Кийн даде грешен пас в центъра на терена и това даде начало на контраатака, Бен Рийвс центрира пред вратата за непокрития Григ и той технично засече с гърди в мрежата.

Мениджърът на домакините Карл Робинсън смени голмайстора Григ с Беник Афобе. И именно играещият под наем от Арсенал нападател вкара трети гол в 68-та минута. Вермийл направи грешка в центъра на терена и загуби топката, Рийвс изведе Афобе непокрит в наказателното поле и той стреля под плонжа на Де Хеа.

Уилсън можеше да върне Юнайтед в мача с прекрасен фалцов удар извън наказателното поле, но вратарят на домакините Мартин се хвърли и направи чудесно спасяване с една ръка.

В 74-та минута МК Донс имаше стопроцентово положение за четвърти гол. Балонна топка зад защитата бе проспана от Кийн и Поуъл изскочи сам срещу вратаря, но не си поведе добре топката в наказателното поле и това леко го затрудни да нанесе хубав удар, което пък позволи на Де Хеа да спаси.

Две минути по-късно Юнайтед имаше хубаво положение, след като нескопосан удар на Джеймс се превърна в подаване към непокрития пред вратата Чичарито, но той засече топката ужасно неточно.

На другия край на терена центриране от крилото получи коварен рикошет в защитник на Юнайтед и топката се насочи към мрежата, изненадвайки Де Хеа и той едва успя да я избие от голлинията. За момент дори домакините имаха претенции за гол, но на повторенията се видя, че кълбото не е преминало голлинията.

В 80-та минута незабележимият до този момент Аднан Янузай нанесе изненадващ и много силен удар почти от ъгъла на наказателното поле и свари вратаря неподготвен, но топката тресна страничната греда.

Домакините нямаха спиране и в 83-та минута Афобе буквално прегази защитата, за да вкара четвърти гол. Всичко започна с нова грешка на Вермий, след това Афобе премина покрай Еванс, устоя шпагата отзад на Вермий и се пребори рамо в рамо с Перейра, за да се окаже на чиста позиция и да простреля Де Хеа.

За Юнайтед Джемйс Уилсън продължи да е най-активният играч и опасен негов удар с глава бе спасен страхотно на голлинията от Мартин. След центрирането от корнер пък топката стигна до Уелбек, който стреля от непосредствена близост, но отново Мартин бе брилянтен.


МК Донс - Манчестър Юнайтед 4:0

1:0 Григ 25
2:0 Григ 63
3:0 Афобе 68
4:0 Абобе 83

МК Донс: Мартин, Балдък, Люингтън, Кей, Макфаджиън, Али, Потър, Боудич (56 Пауъл), Рийвс, Карутерс (61 Грийн), Григ (68 Афобе)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Кийн, Еванс, Вермий, Пауъл (57 Уилсън), Андерсон, Янко (46 Перейра), Джеймс, Кагава (20 Янузай), Ернандес, Уелбек