Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал има ясен план за това кога феновете да очакват нови трофеи на „Олд Трафорд”. 

В началото на седмицата холандецът донесе едно от най-големите унижения в историята на клуба, губейки от третодивизионния МК Донс в турнира за Купата на Лигата и това върна песимизма сред привържениците дори и след идването на Анхел ди Мария. 

Специалистът обаче остава спокоен и най-невъзмутимо обяви, какво планира по време на своя тригодишен престой в клуба, като чака титла през 2016-а, а година по-късно и успех на Стария континент. 

„Надявам се, че този сезон ще завършим в Топ 4, защото клуб като Юнайтед трябва да играе в Шампионската лига. Следващата стъпка трябва да бъде спечелването на титлата, а след това ще се насочим и към триумф в Европа” заяви Ван Гаал преди гостуването утре в Бърнли. 

В своята кариера той на няколко пъти вече е опровергавал критикиците, след като с Барселона бе едва 10-и сред 14 кръга през сезон 1998-99, но спечели титлата, а с Байерн също триумфира, въпреки че след 13 срещи бе на 7-а позиция. 

„Когато стартирах начело на Холандия през 2012-а никой не вярваше, че дори ще се класираме за световното. След като го направихме всички смятаха, че няма да излезем от групата. Така или иначе за успехи е необходимо време и много отбори никога не постигат това, към което се стремят. По време на турнето в САЩ бях обявен за Крал, а сега вече не съм, но не се приетснявам, тъй като съм си същия Луис ван Гаал и съм силно уверен, че ще успея тук” изтъкна наставникът.