Шинджи Кагава е пред завръщане в Борусия Дортмунд, пишат днес английските медии, като се позовават на германския Дер Вестен.

Японецът бе купен от Манчестър Юнайтед преди две години именно от германския тим с трансфер за около 16 милиона евро.

Той обаче така и не можа да се наложи на "Олд Трафорд" като контузии допълнително попречиха да се докаже.

През това лято новият мениджър на Юнайтед Луис ван Гаал е на път да направи сериозна чиста. Първоначално се смяташе, че той ще даде шанс на Кагава, но сега явно е променил намерението си.

Според германските информации самият Кагава се е договорил с Юрген Клоп за завръщането си в клуба. Предстои двата клуба да се споразумеят за цената, която вероятно ще е около 8 милиона лири.

Същевременно друг от нарочените за гонене играчи на Юнайтед - Том Клевърли преговаря с Астън Вила.

Вестник Дейли Мейл пише, че бирмингамци са предложили 7 милиона лири за 25-годишния футболист. Клевърли има още само една година до края на договора си, като нито една от двете страни не настоява категорично за трансфер.

Офертата на Астън Вила обаче е задоволителна за Юнайтед и се очаква да бъде приета. Предстои обаче самият Клевърли да даде съгласието си. Задачата да го убеди да дойде на "Вила Парк" има новият помощник треньор Рой Кийн.

Според Дейли Мейл Клевърли предпочита да отиде в Евертън, ако напусне Юнайтед. "Червените дяволи" обаче считат "Карамелите" за конкурент и вероятно ще откажат подобен трансфер.