Анхел ди Мария запоса официален дебют с фланелката на Манчестър Юнайтед, но не можа да промени много облика на отбора.

"Червените дяволи" отново разочароваха с играта си и завършиха наравно 0:0 като гости на новака Бърнли в мач от 3-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Търф Мур".

Домакините дори можеха да открият резултата, след като удариха греда в самото начало, а след това пропуснаха стопроцентово положение.

Ди Мария се отличи с две хубави подавания през първото полувреме, но те бяха пропилени от Робин ван Перси и Хуан Мата. До края Юнайтед не направи нищо смислено, а за пореден път защитата допусна куп грешки, които обаче този път минаха безнаказано.

Все пак в самия край на мача Юнайтед можеше да получи дузпа за игра с ръка на играч на Бърнли в наказателното поле, но съдията Крис Фой замълча.

Така вече четвърти официален мач Манчестър не може да стигне до победа под ръководството на Луис ван Гаал, а Бърнли записа първа точка във Висшата Лига.


 

Мачът започна много интересно, тъй като Бърнли започна мача изключително напористо. Още в 3-та минута домакините бяха изключително близо до откриване на резултата. След пряк свободен удар пред наказателното поле Дейвид Джоунс стреля хубаво над стената, но топката се удари в напречната греда.

Само минута по-късно Бърнли имаше стопроцентово положение за гол. Както и в мача за купата на Лигата през седмицата, Джони Еванс показа изключително колеблива игра и даде лек пас назад, който бе пресечен от Лукас Юткевич. Нападателят на домакините бе абсолютно сам срещу Де Хеа, но не можа да го преодолее.

След силното начало на домакините, Юнайтед постепенно овладя инициативата в центъра на терена. В 13-та минута обаче Бърнли можеше да има нова чиста възможност, след като получи копващо подаване зад защитата, но си поведе прекалено силно с глава и Де Хеа

Две минути по-късно Анхел ди Мария показа защо Юнайтед е платил толкова пари за него с прекрасен 40-метров извеждащ пас зад защитата за Робин ван Перси. Той си поведе топката с гърди, но сам срещу вратаря стреля право в него.

В 19-та минута Ди Мария създаде ново голово положение, поднасяйки по земя около точката на дузпата, но Хуан Мата се подхлъзна и падна по нелеп начин точно преди да нанесе удар от чиста позиция.

Разконцентрираната игра на Юнайтед в защита продължи и след като Валенсия загуби топката, последва точно центриране в наказателното поле и Скот Арфийлд стреля с глава, но неточно.

Това сякаш бе заразно и дори и Ди Мария загуби топката пред наказателното си поле и позволи на Дейвид Джоунс да стреля силно. Ударът леко изненада Де Хеа, но бе близо до него и той спаси.

Бърнли отново бе заиграл активно и Скот Арфийлд преодоля елегантно Блакет с мушкане на топката между краката, след това подмина и Мата в наказателното поле и стреля от 7-8 метра, но Фил Джоунс протегна крак и отклони в корнер.

В края на полувремето в рамките на две минути и за двата отбора имаше ситуации, в които играч бе блъснат в наказателното поле. За Юнайтед това бе Ашли Йънг, а за Бърнли - Дани Ингс, но и в двете ситуации нямаше как да се отсъди дузпа. Между тях пък Робин ван Перси пропиля перспективна контраатака с лошо игра пред наказателното поле.

Първата интересна ситуация след почивката бе в 52-та минута, когато Джони Еванс пресече топка в центъра на терена и даде начало на атака за Юнайтед. Накрая Руни пред пеналта поднесе встрани за нахлуващия Ди Мария, но неговият удар бе блокиран решително от защитник.

Последваха две възможности за Робин ван Перси. Първо Ди Мария действа настойчиво и спечели спорна топка по крилото, центрирането му пред вратата предизвика разбъркване и топката стигна до Ван Перси, но неговият удар от десетина метра бе изчистен от голлинията от защитник. След това пък холандецът получи точно центриране пред вратата, но от 5-6 метра разстояние стреля неточно с глава.

В този период Бърнли не бе толкова активен, но в средата на частта имаше нелоша атака, при която Арфийлд поднесе по земя в наказателното поле и Тейлър нанесе удар от десетина метра, но лек и Де Хеа спаси.

В 70-та минута Анхел ди Мария бе заменен от Андерсон. Малко преди това аржентинецът показа признаци на дискомфорт, но напусна терена без проблеми и бе трудно да се разбере дали има контузия или просто е уморен.

Последва нова серия от грешки в защита на Юнайтед. Две от тях бяха на Джони Еванс и при втората Скот Арфийлд овладя топката пред наказателното поле, но опита ненужен финт и пропусна възможността за удар.

В 77-та минута Уейн Руни получи точно центриране от корнер и стреля отблизо с глава, но неточно покрай вратата. Три минути по-късно Уелбек овладя в наказателното поле и поднсе назад към Мата, но той нанесе много лош удар над вратата.

Пет минути преди края Хуан Мата бе заменен от Аднан Янузай, като изглежда, че испанецът получи лека контузия.

В 87-та минута Юнайтед бурно поиска дузпа заради игра с ръка в наказателното поле. След силен удар на Ашли Йънг топката се удари в гърдите на Барнс и след това рикошира в ръцете му. Съдията обаче прецени, че няма умисъл и отказа да посочи бялата точка.


Бърнли - Манчестър Юнайтед 0:0

 

Бърнли: Хийтън, Трипиър, Дъф, Шакуел, Мий, Марни, Джоунс, Тейлър (88 Рийд), Арфийлд, Юткевич, Ингс (79 Барнс)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Блакет, Еванс, Флетчър, Валенсия, Йънг, Мата (86 Янузай), Ди Мария (70 Андерсон), Руни, Ван Перси (73 Уелбек)