Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не остана много доволен от дебюта на Анхел ди Мария с фланелката на отбора.

Аржентинецът започна като титуляр срещу Бърнли след трансфера си в началото на седмицата. През първото полувреме аржентинецът даде два страхотни паса на към Робин ван Перси и Хуан Мата. През второто Ди Мария се умори и бе сменен.

Ван Гаал обаче не се притеснява и обясни, че Ди Мария  има нужда от повече време.

"Това не беше футболистът от световна класа, който видяхме в Мадрид. Но аз вече казах това, не може да го очаквате. Той трябва да се адаптира към английската култура и английския начин на игра. Но също и към съотборниците си. А съотборниците му трябва да се адаптират към неговия стил на игра", коментира Ван Гаал на пресконференцията след срещата.

"Да, извадих го като предпазна мярка. Освен това беше първият му мач. Той бе играл само един мач с Реал Мадрид. Трябва да сме по-търпеливи с него".

По отношение на самия мач Ван Гаал заяви:

"Да, това, че запазихме суха мрежа е позитивно. Но също така трябва да вкарваме", коментира Ван Гаал след мача в телевизионното интервю.

"Мисля, че създадохме много положения да вкараме. Със сигурност през второто полувреме, движихме топката по-добре. Играта ни беше по-добра на подавания. През първото полувреме мачът беше повече битка, а смятам, че трябва да играем футбол срещу Бърнли. През второто полувреме се справихме по-добре. Но не беше достатъчно и беше много разочароващо, че завършихме наравно".

"Що се отнася до двете претенции за дузпи - никога не дискутирам решенията на съдиите. Това не ми носи нищо, да казвам каквото и да е. Ако погледнете мача, вярвам, че бяха отсъдени много фаулове срещу нас. А това е невероятно, защото смятам, че играхме повече с топката".

Ван Гаал коментира и ситуацията с новите попълнения. По-рано днес бе потвърдено, че клубът се е договорил с Аякс за привличането на Дейли Блинд. Все още обаче се чака работната виза на Маркос Рохо.

"Блинд е мултифункционален играч, той играе на много позиции. Той е добър играч и може да чете играта много добре. Надявам се, че може да помогне за резултатите на отбора. Това е най-важното".

"Работната виза на Рохо не е толкова важна, защото имаме още две седмици до следващия мач, така че случаят трябва да бъде разрешен".

"Не знам дали ще имаме още попълнения до края на прозореца. Не се меся в тези неща. Трябва да изчакаме до 1 септември, за да видим".