Манчестър Юнайтед финализира трансфера на холандския ляв бек Дели Блинд. 

Новината бе потвърдена в официалния сайт на отбора, а "Червените дяволи" подписаха с футболиста за срок от 4 години, като в контракта има и опция за още една година.

24-годишният холандец, който може да играе и като дефанзивен халф, пристига в тима от Аякс Амстердам, а вече бившият му клуб ще получи за него според официални информации сумата от 14 милиона паунда.

Крайният бранител е продукт на юношеската школа на амстердамци. Той дебютира за Аякс през 2008 година и през годините се утвърди като ключова част от тима.

Блинд има и 19 мача за родината си Холандия за която се представи много силно по време на Мондиала под ръководството на Луис ван Гаал, който сега ще му бъде наставник на "Олд Трафорд".

"Аз съм в Аякс от седемгодишна възраст, така че винаги ще имам много приятни спомени от клуба и от престоя ми там", обяви Блинд пред официалния сайт на Юнайтед.

"Луис ван Гаал е изключително талантлив треньор. Работил съм с него както в Аякс, така и в националния тим на Холандия. Нямам търпение да работя с него и в най-големия клуб в света".

Самият специалист остана доволен от новото си попълнение.

"Радвам се, че Дели подписа с нас", разкри той.

"Той е много интелигентен и гъвкав футболист, който може да играе на много позиции".

"Освен това чудесно умее да чете играта. Ще бъде чудесно попълнение към нашия отбор, още повече, че е играл при моята философия", каза още той.