Манчестър Юнайтед успя да финализира трансфера на колумбийския нападател на Монако Радамел Фалкао. Новината бе потвърдена от сайта на клуба, а самият футболист ще играе под наем на "Олд Трафорд" през новия сезон.

"Футболен клуб Манчестър Юнайтед има удоволствието да ви оповести, че Радамел Фалкао се присъедини към отбора по наем от Монако за период от една година, с опция за перманентен трансфер", пише се в страницата на английския клуб.

28-годишният нападател бе голямата звезда на Атлетико Мадрид и имаше оферти от най-големите европейски клубове, но избра парите на тима от княжеството и премина на стадион "Луи II" през миналата година.

Той обаче бе няколко месеца извън терените заради тежка контузия, която му попречи да играе за родината си Колумбия на Мондиала и в крайна сметка кариерата му във френския тим не се разви по най-добрия начин.

Преди това "Ел Тигре" успя да блесне с пълна сила за екс-тимовете си Атлетико Мадрид и Порто. За "Дюшекчиите" изигра 91 мача и вкара 70 гола, докато за "Драконите" се отчете с 87 мача и 72 гола.

"Щастлив съм, че се присъединявам към отбора на Манчестър Юнайтед под наем за новия сезон", бяха първите думи на колумбиеца, който даде интервю пред официалния сайт на отбора.

"Това е най-големия клуб в света и е въпрос на време да се върне отново на върха. Очаквам с нетърпение да започна работата си с Луис ван Гаал и да допринеса за успехите на отбора в този вълнуващ период, в неговата история".

Холандецът също изрази задоволството си от трансфера.

"Радвам се, че Фалкао премина при нас под наем за новия сезон. Той е един от най-плодовитите голмайстори във футбола и неговото съотношение откъм изиграни мачове и голове говори само по себе си за качествата му", каза той.