Манчестър Юнайтед ще бъде без защитника Фил Джоунс за около месец, обявиха от клуба. 

Бранителят получи разтежение в бедрото по време на европейската квалификация срещу Швейцария в понеделник и не доигра мача в Базел. Направените тестове показаха, че става дума за мускулно разкъсване и че той ще отсъства до средата на октомври. 

„Фил има разкъсан мускул и най-вероятно няма да играе около 3-4 седмици” потвърди мениджърът Луис ван Гаал. 

При това положение Джоунс няма да играе срещу КПР, Лестър, Уест Хям и Евертън, като ще се върне след паузата за мачовете на националните отбори за двубоя срещу Уест Бромич на 20 октомври. 

Луис ван Гаал обаче вече има на разположение Маркос Рохо и Люк Шоу, така че не би трябвало да има проблеми с отбраната си. Ашли Йънг обаче е получил травма на тренировка и ще пропусне неделния сблъсък с новака. 

„Ситуацията реално не се е променила, защото докато някои играчи се завръщат, други са с контузии и не могат да играят, както е в случая с Йънг и Джоунс. Хубаво е, че Ерера най-вероятно ще бъде готов, а и Шоу вече е на линия” добави Ван Гаал, който въпреки лошия старт на сезона е на мнение , че място в тройката е постижимо. 

„Не смятам, че тове нереалистична цел. Дали ще е трудно? Това вече е друг въпрос, но клуб като Манчестър Юнайтед винаги трябва да има цел. Място в Топ 3 ще ни осигури участие в Шампионската лига”.