Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал заяви, че отборът му е направил "ново начало" в английската Висша Лига.

В предишните три кръга "Червените дяволи" записаха две равенства и една загуба. Сега обаче холандският специалист записа дебютна победа начело на Юнайтед след успех с 4:0 над КПР.

"Винаги трябва да анализираме това, което сме направили. И разбира се, резултатът е фантастичен, но вярвам, че можем да се справим много по-добре".

"Това е много добро начало. Преди мача казах "Нека направим ново начало, отново", коментира Ван Гаал след мача.

"От 1 септември насам имахме само три дни заедно преди мача, със завръщането на националите и усещането за часова разлика, като при Фалкао".

"Имаше също играчи като Рафаел да Силва, който не беше играл 90 минути досега и трябваше да го сменя. Но резултатът е фантастичен и направихме много добро ново начало".

"Когато победиш с 4:0, тогава може да си щастлив като треньор. Но като треньор трябва винаги да посочваш неща, в които да се подобряваш и аз го направих на полувремето и след мача".

"Но аз съм много доволен от резултата, от начина, по който играхме. Имахме голяма доминация, вкарвахме голове и записахме още една суха мрежа, което също е много важно".

"Подобрихме се по отношение владеенето на топката. Преди губехме прекалено много топки. Също така бяхме по-директни към гола, което ми хареса.  През второто полувреме създадохме много положения. Но не ги вкарахме и това е още едно нещо, но аз съм доволен".

"Преди мача бившият ми асистент, който работи в Арсенал, посочи същото нещо - че през 2010 година записах първа победа с Байерн едва в 4-я кръг и след това станахме шампиони. Сега дори победихме с един гол повече, така че може би това е добър сигнал".