Анхел ди Мария изказа благодарността си към Луис ван Гаал за трансфера му в Манчестър Юнайтед.

Аржентинецът премина при "Червените дяволи" от Реал Мадрид с рекорден трансфер за Висшата Лига на стойност 75 милиона евро.

Макар в дебюта си срещу Бърнли той да не успя да помогне за победата, в следващия мач изригна с гол и асистенция за успеха с 4:0 срещу КПР.

"Ван Гаал беше много важен за мен, за да дойда тук", коментира Ди Мария, цитиран от Goal.com.

"Той беше един от първите хора, които коментираха идването ми тук. Треньорът винаги има последната дума за играчите, които иска. Наистина съм му благодарен, защото благодарение на него аз сега играя за Юнайтед".

"Опитвам се да се подобрявам непрекъснато и поради тази причина дойдох тук в Юнайтед. Имах нужда от предизвикателство в живота. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, за да играя по правилния начин. Ще давам най-доброто от мен във всеки мач и ще покажа, че си струваше да дойда на "Олд Трафорд".

"Манчестър Юнайтед се опитва да се развива. Вече знаем, че не направихме най-добрия старт на първенството, но тези неща се случват във футбола".

Ди Мария коментира и другото ново попълнение в клуба - сънародника си Маркос Рохо, с когото бяха заедно в националния отбор на Аржентина на световното първенство.

"Маркос Рохо показа на световното първенство на какво е способен. Той се справи много добре там и заслужава да дойде в Юнайтед. Да се надяваме, че ще може да продължи да се подобрява, както и на световното първенство и идването му ще донесе много добри неща на Юнайтед".