Лестър изнесе футболна лекция на Манчестър Юнайтед и нанесе много тежък удар на "Червените дяволи", като ги победи с 5:3 на своя "Кинг Пауър Стейдиъм". Това стана в среща от 5-ия кръг на Висшата лига. 

След нея "Лисиците" надминаха своя противник в класирането и са на 6-ата позиция с 8 точки, докато Юнайтед е на 12-ото място в класирането с 5 пункта.

Ван Перси и Ди Мария вкараха в 13-ата и 16-ата минути, за да дадат добър аванс на гостите. Минута след втория гол обаче Юлоa се разписа. В 57-ата минута Ерера отново даде комфортен аванс на Юнайтед от два гола и по нищо не изглеждаше, че нещата на терена ще придобият такъв обрат.

В 62-ата минута обаче Нюджънт намали от спорна дузпа. Варди изблъска грубо Рафаел преди да влезе в наказателното поле, след което след съприкосновение между двамата се строполи в пеналта. Камбиасо изравни за 3:3 в 64-ата минута.

Варди направи безумието пълно - даде аванс на домакините в 79-ата минута. Точно три минути след това Блекет извърши нарушение срещу Варди и реферът отсъди дузпа, която бе реализирана от Юлоa, който оформи крайния резултат. Бранителят на Юнайтед получи и директен червен картон.
 


 

През първите минути гостите така и не успяваха да намерят играта си, докато домакините започнаха активно и създадоха няколко доста добри атаки.

В 11-ата минута Юнайтед имаше прекрасен шанс да стигнe до откриване на резултата. Ван Перси се измъкна страхотно от засадата след пас на Ди Мария, след което холандецът стреля, но Шмайхел се намеси добре.

Точно две минути след това Ван Перси откри сметката си в мача. Фалкао се освободи много добре от Де Лае, след което центрира брилянтно към далечната греда за холандеца, който с глава насочи топката към близкия ъгъл и даде аванс на тима си.

В 15-ата минута Лестър можеше да изненада противника след ниско центриране в наказателното поле, но отбраната на Юнайтед се справи.

Минута след това Ди Мария удвои преднианта на домакините след брилянтен гол. Аржентинецът бе намерен от Руни, след което гаучосът с левия крак отправи прекрасен прехвърлящ удар около границата на наказателното поле, а стражът на домакините просто изгледа топката как влиза във вратата му.

В 17-ата минута обаче Лестър се върна в мача. Рохо бе много лесно надигран oт Варди, който от аутлинията центрира, след което Юлоа вкара поредния си гол във Висшата лига, след като засече с глава кълбото в наказателното поле. В ситуацията останаха съмнения, дали топката не е излязла в аут преди центрирането на Варди.

През следващите минути игровото темпо се успокои и двата отбора трудно стигаха до опасни ситуации.

В 28-ата минута след центриране от корнер топката попадна в Фалкао, който бе блокиран от противников играч. След това Блинд също стреля, но право в ръцете на вратаря.

Две минути след това Евънс се контузи и бе принудително заменен от Смолинг.

В 36-ата минута Рохо отправи удар от дистанция, който обаче премина над пределите на вратата.

Няколко минути по-късно след изпълнение от корнер Ди Мария отправи удар от границата на наказателното поле, но топката се отби в тялото на Мур, който леко я закачи с ръка. Не бе отсъдена дузпа обаче.

При следващия корнер Рохо засече с глава топката на близката греда, но я прати високо над вратата.

Второто полувреме започна с прекрасен шанс за Фалкао, който в 49-ата минута нацели напречната греда след хубав удар от границата на наказателното поле.

Три минути след това Руни стреля от фаул и отправи удар към далечната греда, но топката мина покрай нея.

В 57-ата минута Ерера направи преднината на Юнайтед по-голяма. Ди Мария отправи силен удар около дъгата, като Ерера отклони технично топката във вратата на противника и така заблуди Шмайхел, който се пропука.

Две минути след това Ди Мария намери перфектно Ван Перси в наказателното поле, но първото докосване на холандеца бе доста нескопосано и той изпусна добрата ситуация.

В 62-ата минута реферът скандализира с решението си. Варди извърши нарушение срещу Рафаел преди наказателното поле, но ситуацията бе отмината. Бразилецът обаче настигна противника и след съприкосновение Варди се строполи в наказателното поле. В крайна сметка бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Нюджънт, който реализира.

Две минути след това "Лисиците" шокираха противника и изравниха за 3:3, а голмайстор стана Камбиасо. Варди отново свърши отлична работа и даде възможност на Камбиасо да отправи силен удар по земя от наказателното поле. Де Хеа не се справи в ситуацията и топката влезе в мрежата му.

През следващите минути домакините имаха превъзходство над противника и потърсиха пълния обрат.

В 73-ата минута обаче и Юнайтед отговори с далечен удар на Ерера, който мина покрай вратата. 

Три минути след това Кинг направи уникален пропуск и от близка дистанция прати топката на сантиметри в аут. Де Лае отне топката на Мата в 79-ата минута и изведе Варди сам срещу вратаря, който не пропусна.

В 82-ата минута Блекет направи дузпа, след като препъна Варди в наказателното поле. Зад топката застана Юлоа, който реализира за 5:3. Бранителят на Юнайтед пък получи директен червен картон.

В последните минути на мача Лестър продължи да се забавлява на терена, като създаде няколко опасни атаки, но до повече голове не се стигна.

ЛЕСТЪР - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 5:3 
0:1 Ван Перси 13'
0:2 Ди Мария 16'
1:2 Юлоа 17'
1:3 Ерера 57'
2:3  Нюджънт 62' дузпа
3:3 Камбиасо 64' 
4:3 Варди 79' 
5:3 Юлоа 83' дузпа

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Кончески, Морган, Де Лае, Мур, Камбиасо (71 - Кинг), Хамънд, Дринкуотър, Нъджънт (75 - Джеймс), Юлоа, Варди (85 - Шлуп)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Евънс (30 - Смолинг), Рафаел, Рохо, Блекет, Ди Мария (76 - Мата), Блинд, Ерера, Ван Перси, Руни, Фалкао (72 - Янузай)