Според Гари Невил основната причина за загубата на Юнайтед срещу Лестър е била прекалено меката игра в защита.

"Червените дяволи" поведоха с 3:1 на "Кинг Пауър Стейдиъм" и изглеждаше, че ще спечелят втора убедителна победа. Спорна дузпа обаче върна Лестър в мача, след което с вдъхновена игра домакините стигнаха до пълен обрат с 5:3

"В атака те са много по-добри отколкото бяха в последните 12-18 месеца и това е позитивно", започна Гари Невил.

"Но през първото полувреме всяка дълга топка бе спечелена от играч на Лестър, независимо дали бе първа топка или втора топка. През второто полувреме имаше съдийско решение в тяхна вреда, но няма съмнение, че те бяха прекалено меки".

"Няма никакво съмнение, че Манчестър Юнайтед е много мек в защита. Не са достатъчно твърди. Видяхте в мача между Сити и Челси, че при всяка топка към Диего Коста, той бе смачкван от Мангала. Същото нещо бе на другия край с Джон Тери и Гари Кейхил".

"Смятам, че триото халфове на Юнайтед и защитната четворка бяха малтретирани. Похвала за Лестър и Джейми Варди и Леонардо Улоа - те направо ги разсипаха.  Това не беше някаква сложна игра или футбол от световна класа. Беше просто здрава работа".

"Твърдост, здрава работа смесено с известни качества и Юнайтед не можа да се справи физически с този отбор".

"Организацията в защита е едно на ръка, но просто трябва да са по-борбени и да печелят индивидуалните си дуели, защото в този мач бяха прекалено меки".

"Не си ли научиха урока от мача на Лестър срещу Евертън? Трябва да си физически здрав, трябва да помагаш на съотборника си и да печелиш въздушните единоборства, да печелиш шпагатите и да не им даваш поводи да се окуражават. Те не го направиха".

"Лестър бяха окуражени още през първото полувреме според мен, не само през второто. Трите гола на Юнайтед бяха брилянтни, фантастични голове. Но те ще срещат подобна съпротива всяка седмица. Мачът с Лестър бе голям тест за Юнайтед".