Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призна, че е останал шокиран от поражението с 3:5 от Лестър. 

Червените дяволи водеха с 3:1 в началото на второто полувреме, но след това допуснаха 4 гола, не и без помощта на рефера Марк Клатънбърг, който отсъди много спорна дузпа, от която резултатът стана 2:3. Холандецът обаче не потърси вината в арбитъра. 

„Изглеждаше, че имаме пълен контрол върху мача, след като водехме с 3:1, затова е нормално да се чудим как е възможно да загубим и според мен ние просто им дадохме двубоя. Те имаха 5 точни удара, от които вкараха” заяви Ван Гаал след второто поражение на Юнайтед в Лигата за сезона. 

„Никога не трябва да се забравя, че във футбола подобно нещо може да се случи и аз дори го преживях веднъж като треньор на Барселона. Не искам да критикувам играчите за индивидуалните им грешки, защото основният ни проблем бе, че не владеехме топката достатъчно и много лесно я губехме” добави той. 

„Тук не става въпрос за слаба защита, а за слабости в организацията на отбраната. Когато губим топката по такъв начин, няма как да се защитаваме добре. Подобни грешки и то след като водим с 3:1 са просто недопустими. Имахме много положения, но един мач продължава 90, а не 60 минути” каза още наставникът. 

Той ще трябва да се оправя известно време вероятно без защитника Джони Еванс, който получи контузия, а и Радамел Фалкао и Анхел ди Мария бяха заменени заради натрупана умора.