Никога не съм предполагал, че ще го кажа, но честно казано, всъщност ми е жал за Манчестър Юнайтед. Мъничко. Може би.

Години наред сър Алекс Фъргюсън командваше реферите, контролираше игровото време и правилата, но всичко това остана в миналото. Със сигурност съдиите не го правят нарочно, но не ви ли се струва, че в момента те си го връщат на Червените дяволи?

Юнайтед се чувстваше комфортно срещу Лестър в неделя. Когато гостите поведоха с 3:1, повечето хора се чудеха с каква разлика ще бъдат разгромени домакините.

Съвсем необяснимо Марк Клатънбърг игнорира факта, че нападателят на Лесътр Джейми Варди събори бека на Юнайтед Рафаел, като го бутна в гръб. И сякаш това не бе достатъчно, Клатънбърг реши да свири дузпа, когато Рафаел леко докосна Варди в наказателното поле.

Абсолютно недопустимо е съдията да прецени втората ситуация като нарушение, при положение, че в първия случай е оставил играта да продължи. Ужасяващо решение на рефера, който сякаш е бил опериран от чувството си за здрав разум през лятото (седмица по-рано той се представи зле и на „Емиратс“).

Играта на Юнайтед в защита от този момент нататък бе ужасяваща и Червените дяволи се сринаха твърде лесно. Но основната причина Лестър да постигне този знаменит обрат беше кошмарното отсъждане на Клатенбърг. Лисиците осъзнаха, че могат да спечелят двубоя, след като се убедиха, че реферът е на тяхна страна.

Лестър заслужава аплодисменти за хъса и амбицията си. Но никой няма да каже нищо за симулацията на Варди в пеналта, защото подобен епизод не се вписва в приказката с щастлив край, в която аутсайдерите обръщат колоса Манчестър Юнайтед.

Лисиците наистина са отбор, който никога не се предава. Без тази смехотворна дузпа обаче човек се чуди откъде щяха да намерят достатъчно вяра, за да осъществят този паметен обрат.

Юнайтед пострада от съдийски грешки и в други мачове този сезон. Така защитник на Бърнли почти хвана топката с ръце към края на двубоя на „Търф Мор“, завършил 0:0, но дузпа не бе отсъдена.

Знам, че много запалянковци не обичат особено Манчестър Юнайтед. Те ще сметнат, че е справедливо съдбата да си върне на Червените дяволи заради епохата, в която Фърги сякаш дърпаше конците във Висшата лига. Със сигурност случващото се в момента им се вижда много, много забавно.

Eйдриън Дърам, „Дейли Мейл“