Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси е сигурен, че "червените дяволи" ще успеят да намерят загубената си аура и отново ще стряскат своите противници.

"Мисля, че сме способни да го направим. Ако се вгледате в състава, ние имаме страхотни играчи, ако ги разглеждаме като единици. Но сега работим заедно върху този проект и победи като тази с 4:0 над КПР ни помагат", започна ван Перси, цитиран от вестник "Гардиън".

"Отстъпихме назад при загубата с 3:5 от Лестър, но победа като тази през уикенда е послание и показва, че дори в тези трудни мачове ние сме способни да печелим. Сега трябва да продължим по същия начин."

"Със сигурност нашата цел през този сезон е да се върнем в Топ 4. Нормално е да сме в първата четворка, имайки предвид играчите, феновете, състава, стадиона. Този сезон имаме нов мениджър, чудесен екип, страхотни фенове. С оглед на всичко това ще е трудно, ако не се класираме за Шампионската лига."

"С ван Гаал работихме две години заедно в националния отбор, но тук е различно, защото работим ежедневно. Но аз познавам методите му на работа. Те са много добри, много директни, много ясни за всички. Той комуникира много с играчите и се справя прекрасно."

"Опитва се да обясни философията си на доста нови футболисти. Само аз и Дейли Блинд сме наясно как точно работи мениджърът, затова ще е нужно известно време. Въпреки това аз съм убеден, че той ще ни накара да направим това, което иска от нас. Да ни изведе там, където иска да бъдем."

"Трябва да се фокусиран постоянно на всяко едно занимание, или среща. Той иска играчите да участват активно в срещата с него. Трябва да дадеш своя принос. Това е малко холандска черта. Всеки да участва в проекта. Ние работим върху това."

"Всеки има думата. Това е навярно нещо ново за някои играчи, но не и за мен и аз знам как работи той. Според мен е доста интересно и много добро, защото всички дърпаме едно и също въже, както се изразяват холандците."

"Всички имаме една и съща цел, която е да побеждаваме колкото се може повече. Ако се вгледам в показаното по време на тренировките и по време на мачовете ти, мога да направя заключение, че нещата се подобряват. С всеки ден ставаме по-добри."

"Някои тренировки са невероятни и постепенно започваме да го показваме в мачовете. Трябва да сме поне в Топ 4. Това е реалистична цел, но все още сме в началото на сезона."

"Всеки от нас иска да печели постоянно. Това важи не само за мачовете, но и за тренировките. Дори когато играем различен спорт, като тенис на маса. Ние сме победители. Искаме да печелим трофеи", допълни ван Перси.