Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не пропусна да похвали вратаря Давид де Хеа след фантастичните му изяви при успеха над Евертън с 2:1. 

Испанецът спаси дузпа в края на първото полувреме, а в последните минути се отчете с феноменални прояви след удари на Леон Озмън и Брайън Овиедо, за да запази трите точки. 

„Давид де Хеа бе наистина невероятен. Когато пред един вратар има доста играчи, за него е много трудно, но той се справи изключително. Тогава топката се вижда в последния момент, но рефлексите му са великолепни” заяви холандецът. 

„През първото полувреме играхме много добре и както и срещу Уест Хям създадохме много положения. Вкарахме обаче само един гол и в края Евертън получи дузпа, която за радост Де Хеа спаси” добави той. 

„Смятах, че след почивката ще ни бъде по-лесно, тъй като гостите щяха да потърсят изрявняването и просто трябваше да държим топката, но не успяхме да го направим. Опитах се да помогна на организацията ни със смените, но това не се получи и в края Евертън имаше 3 отлични положения” каза още Ван Гаал. 

„Фалкао имаше нужда от този гол, защото силно го искаше, тъй като в предишните мачове не успя да се разпише, а той вкарва често. Ди Мария е много полезен, но това, от което се нуждаем е по-добър баланс в играта когато не владеем топката” коментира босът на Червените дяволи.