Бившият халф на Манчестър Юнайтед и настоящ помощник-треньор в Астън Вила Рой Кийн разкри, че се е сбил с Петер Шмайхел докато са били съотборници.

Той разказва за инцидента в своята автобиография, наречена "Второ полувреме", извадки от която бяха публикувани в английските медии.

"Имах спречкване с Петеркогато бяхме на предсезонна подготовка в Азия, през 1998 година, точно след като се завърнах след контузията в коляното. Мисля, че беше в Хонг Конг. Беше намесен и алкохол", пише Кийн.

"През годините имаше напрежение между нас, заради футболни причини. Петер крещеше на играчите и аз смятах, че понякога го правеше за пред феновете "вижте ме".

"Може би го правеше и за повишаване нивата на концентрацията, но според мен беше прекалено често, сякаш искаше да каже на хората "вижте с какво трябва да се справям".

"Той каза "писна ми от теб, време е да разрешим проблема". Така че аз казах "добре" и имахме битка. Усещаше се сякаш бяха 10 минути. Имаше много шум, Петер беше едро момче".

Кийн пояснява, че Ники Бът се е наел да бъде съдия на битката и след това му е разказал гледната си точка "Петер ме сграбчи, аз го ударих с глава. Бихме се с години".

Когато разбрал за инцидента Алекс Фъргюсън бил бесен, докато Боби Чарлтън се събудил от олелията.

"Фъргюсън ни каза, че сме срам за клуба и че сме събудили Боби Чарлтън, който е излязал от стаята си и ни е видял".

"Петер пое отговорност за битката, което беше добре. Аз му се възхищавам за това. Но Сър Боби можеше да се опита да ни разтърве".